Sergen Yalçin'in UEFA Sampiyonlar Ligi'nde Hedefi Gruplardan Çikmak

Besiktas Teknik Direktörü Sergen Yalçin, UEFA Sampiyonlar Ligi'nde gruplardan çikmanin kendileri için basari olacagini söyledi.

TRT Spor'da yayimlanan % 100 Futbol programina katilan Yalçin, kolay bir gruba düsmediklerini belirterek, "Avrupa ile aramizdaki fark çok açildi. Avrupa Ligi'nde, Konferans Ligi'nde belki ilerleyebilirsin ama Sampiyonlar Ligi çok zor. Gruptan çikmak bizim için basari. Orada çok tempolu oynayan rakipler var. O tempoya ayak uydurmaya çalisacagiz. Zaten takima da maksimum tempoda antrenman yaptiriyoruz. Sampiyonlar Ligi'nde oyun formatini degistirebiliriz. Orada elini kolunu sallayarak puan alamazsin. Gerçekçi olmak lazim." diye konustu.

Siyah-beyazli takimin yeni transferlerinden Alex Teixeira'nin 60 dakika oynayabilecek kadar hazir oldugunu, Michy Batshuayi'nin ise Chelsea ile sezon basi kampi yaptigi için hazir geldigini aktaran Yalçin, geçen sezon Besiktas'ta kiralik olarak forma giyen Francisco Montero'nun da takima dahil edilecegini kaydetti. Yalçin, Ridvan Yilmaz'in da herhangi bir kulübe kiralik gönderilmeyecegini ifade etti.

Yabanci oyuncu kurali ile ilgili alinan karari elestiren Yalçin, sunlari söyledi:

"Alti yabanci futbolcunun kulübede oturmasi dogru mu? Asil soru bu olmali. Üç Türk oyuncu oynatmakla oyuncunun yetisecegini mi düsünüyoruz? Yabanci oyuncuyu kisitlarsak Türk futbolcu gelisir mantigi yanlis. Oynayacak adamin önünde duramazsiniz. Galatasaray'da Kerem çikti, oynuyor. Yabanci sinirinda önce karari kimin aldigi açiklansin. Besiktas'ta oyuncularla ilgili karari ben aliyorum. Ben de orada bu karari kim aldi onu merak ediyorum. 'Türkiye Futbol Federasyonu aldi' cevabi beni tatmin etmez. Kaç yabancinin oynadigi seni neden ilgilendiriyor? Yabanci serbest olursa, ben Ersin'i, Ridvan'i, Salih'i, Kenan'i, Necip'i oynatmayacak miyim?"

Kadro disi birakilan Adem Ljajic'in PAOK'a gitmesinin gündemde oldugunu belirten Yalçin, "Adem Ljajic'ten tamamen ümidimizi kestigimiz için kadro disi biraktik. Ben, Adem ile en az 8 kez toplanti yapmisimdir. Çok sans verdim ama bir türlü istedigimiz seviyeye gelmedi. O maliyetle bu performans kabul edilemez." diye konustu.

Transferi gündemde olan Gedson Fernandes ile ilgili bir soruya Yalçin, "Ben artik 6 numara istemiyorum, 6-8 birlikte oynayan oyuncular lazim artik. Gedson Fernandes'i de bu yüzden istedim. Su anda ne durumda bilmiyorum." seklinde cevap verdi.

Yalçin, VAR sistemi ile ilgili de elestiride bulunarak, "Bu VAR, neden var? Geçen hafta Kenan'in pozisyonu, bu hafta Vida'nin pozisyonu ortada. Çaykur Rizespor maçinda Vida'nin ayagina basiliyor, hakem 'Bilmeden basti.' diyor. Bilmeden adama yumruk at, 'Bilmeden yaptim' de geç o zaman. VAR sisteminden memnun degilim. Söyledigim pozisyonlara bir bakin. Bu hafta Vida'nin pozisyonu penalti degil mi? Kenan'in pozisyonu penalti olabilir ya da olmayabilir. Bari pozisyonu bir inceleyin." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA