Rezan Epözdemir Açiklamasi 'Herkes Haddini Bilecek'

Galatasaray Baskan Yardimcisi Rezan Epözdemir, Ç.Rizespor Baskani Tahir Kiran’a cevap vererek, "Galatasaray Baskan Yardimcisi’na kimse sov yapiyor diyemez. Herkes haddini bilecek. Sayin Tahir Kiran’a kisisel olarak bu ifadeyi iade ediyorum. Kimse Galatasaray baskan yardimcisina kimse sov yapiyor diyemez. Bu belgeyle kimin sov yaptigi ortaya çikti" dedi.

Galatasaray Baskan Yardimcisi Rezan Epözdemir, Çaykur Rizespor Baskani Tahir Kiran’in açiklamalarina cevap verdi. Epözdemir, "Sayin Tahir Kiran’in sözleri manipülatif, gerçek disi. Hukukçulari yanlis yönlendiriyor. Kendisi zor durumda kalacak. Ogulcan ile ilgili görevi kötüye kullanmaktan ötürü bir sikayette bulunacagimizi açikladik. 4 Agustos’ta bir basin toplantisi yapip belgelerle süreci anlattim. Sayin Tahir Kiran, bugün Tahkim Kurulu’nu sikayet edecegimi ama etmedigimi, sov yaptigimi söylüyor. Biz 11 Agustos’ta sikayet ettik Tahkim Kurulu’nu. Iyi takip etsinler. Bir yandan sikayet yok deyip, bir yandan Tahkim sikayetini geri çekin diye protokole madde koydurmak istiyorlar. Tahkim Kurulu’ndan ve üyelerinden ziyade, Sayin Tahir Kiran ve arkadaslari takip ediyor. Kimler bu dosyayla ilgili çaba gösteriyor, baski gösteriyor. Baskiyla bu itiraza takipsizlik karari verecekler. Bunu tarihe not düselim. Siz bu dosyaya niye bu kadar kiymet verip takip ediyorsunuz? Ilgilileri bu kadar takip etmiyor bu dosyayi. Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’na basvurduk, yetkisizlik nedeniyle Istanbul Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi’na devredildi. Su an dosyamiz derdest. Dolayisiyla sözleri gerçek disi. Yalandan demeci kimin verdigini tüm Türkiye gördü simdi. Kimin yalan attiginin takdiri yüce kamuoyunundur. Sansasyonel kaygilarla biz açiklama yapmiyor. Galatasaray baskan yardimcisina kimse sov yapiyor diyemez. Herkes haddini bilecek. Sayin Tahir Kiran’a kisisel olarak bu ifadeyi iade ediyorum. Kimse Galatasaray baskan yardimcisina kimse sov yapiyor diyemez. Bu belgeyle kimin sov yaptigi ortaya çikti.

Bu dosya için kimlerin baski yaptigini biliyoruz. Gerekirse açiklariz. Bir sikayet dosyasini çilginlar gibi adliyelerde takip edip, baski uygulamak, bulmaya çalismak. Taraf olmayan Tahir Kiran’in kiymet kutsiyet atfedip konusmasi çok ilginç. Dosya numarasini verdik baskaca failler nedeniyle takipsizlikle sonuçlanacaktir. Vicdani kanaatim budur. Sayin Tahir Kiran, ’Kivirmasinlar’ demis. Kimin yalan attigi kivirdigi bu belgeyle ortaya çikti mi, çikti. Galatasaray’a etmis oldugu telkinin geregini yerine getirip hassasiyet gösterecek mi, bakacagiz. Biz kurumsal refleksleri olan bir spor kulübüyüz. Türkiye’nin en büyük STK’larindan biridir. Hiçbir baskiya tehdide boyun egmeden hak arama özgürlügünü kullanir. Kimseden korkmaz. Bizi baskalariyla karistirmasin Sayin Tahir Kiran. Kivirmasinlar, yalan söylemesinler sözleri yakisik almaz. Kimin kivirttigi, kimin yalan söyledigi bu belgelerle ortaya çikti" diye konustu.



"Sayin Baskanimiz, kendisine dönemedigi için özür dilemis"

PFDK’yi da ayin 27’sinde sikayet ettiklerini belirten Rezan Epözdemir, "Baskanimizin özür diledigini söylüyor Sayin Tahir Kiran. Sayin Baskanimiz, kendisine dönemedigi için özür dilemis. Konunun aslina iliskin bir özür yok. Bizim baskanimiz nezaketten taviz vermeyen ama Galatasaray’in menfaatlerini önceleyen seçilmis baskandir. Baskanimiz maille anlasmanin olmayacagini söyledi.

Ben de Sayin Tahir Kiran’in mesajlari var. Söyle yaziyor; kardesim sen bu isi halledersin diyor. Ben de diyorum ki, bu olmaz diyorum. Sayin Tahir Kiran, tahkimden sikayetini geri çekersin diyor. Ben de Whatsapp mesajlari var. Sen baskanla konus, seni dinler diyor bana. Ben de bu onursuzluktur, Galatasaray geri adim atmaz diyor. Kalkip bunlari mi açiklayalim biz de. Bel alti vurulursa gerekeni söylemek zorunda kaliriz. Fatih Hocamizla ilgili müspet degerlendirmeler yapiyor. Baskanimiz ve benle ilgili menfi sözleri var. Düne kadar Fatih Terim ile ilgili neler söyledigini Türkiye biliyor.

Fatih Hoca bizim için degerli ve kiymetlidir. Teknik konularin tamaminda tek yetkili kisidir. Galatasaray’in idari ve yönetsel anlamda tek patronu Burak Elmas’tir. Seçilmis, Galatasaraylilarin teveccühüne mazhar olmustur. Buradan Florya ile bizim aramizda ikilik çikarmaya yönelik bir is bizde prim yapmaz. Galatasaray’in tek patronu Burak Elmas’tir. Dolayisiyla bir iradeyi esas almak istiyorsa, Burak Elmas’i alabilir. Bu konu hukuki bir konudur. Bu konuda karar almaya yetkili Burak Elmas’tir. Burada bir ikilik, kutuplasma prim yapmaz. Galatasaray’a bu sökmez. Bosu bosuna ugrasmasin" ifadelerini kullandi.

"Bize göre bu mesela kapanmistir"

"Yalan demeç veren, sov yapan, kiviran kim, belgelerle ortaya koyduk. Gerisi, kamuoyunun takdiridir" diyen Galatasaray Baskan Yardimcisi, "Galatasaray’in sponsorlarindan bahsetmis. Rizespor’un sponsorlari, istirak sirketleri, bir kamu bankasindan kim kredi aldi biliyoruz. Tüm kamuoyunun bildigi maruf bir davayi bir daha konusmayalim. Böyle bir açiklama gelmeseydi, konusmayacaktik. Tehdit edeceklerine, baski kuracaklarina, bizi sindireceklerini zannediyorlarsa yaniliyorlar. Bizim tek derdimiz, baska kimlik ve gözlük bunun arkasinda yok, asla olamaz. TFF Hukuk Kurullari, tarafsiz ve bagimsiz olmasi. Bizim mücadelemiz bu. Hukuk bumerang gibidir, atarsin gelip seni bulur. Biz adaleti baskalari için de istiyoruz. Rizespor ile, Rizespor halkiyla hiçbir problemiz yok. Bizim için çok kiymetliler. Rize özelinde önyargimiz söz konusu olamaz. Rizespor ve Rize halki çok kiymetlidir. Bu açiklama talihsiz. Herkes kendine yakisani yapar. Hak arama özgürlügümüzü kullandik. Bize gelen paralari TFF, ’Vermeyin’ dememize ragmen onlara ödeyecek. Oyuncuya vize verilecek. Yaptigimiz sikayet müspet sonuçlanirsa, bu paramiz faiziyle geri verilecek. Olmazsa hukuka saygi duyacagiz. Bize göre bu mesele kapanmistir."

Kaynak: İHA