TT Stadyumu'na Günes Enerjisi Santrali Kuruluyor

Galatasaray’in maçlarina ev sahipligi yapan Türk Telekom Stadyumu’nun çatisina dev günes enerjisi santrali kurulma çalismalari devam ediyor. Çatida 40 bin metrekare alana kurulacak günes enerjisi panelleri tamamlandiginda yilda yaklasik 2 bin hanenin tüketimine esdeger olarak elektrik üretecek. Panel kurulmasina iliskin çatidaki hummali çalisma drone ile görüntülendi.

Galatasaray ve Enerjisa arasinda yapilan anlasma neticesinde Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nun çatisina dev günes enerjisi santrali kuruluyor. Kurulum çalismalari kapsaminda stadin yanina büyük bir vinç yerlestirildi. Çatinin üzerinde bulunan isçiler ise panellerin takilacagi kisimlarda çalismalarina devam ediyor.

Drone ile görüntülenen çalismalarda isçilerin güvenlik halatlarina bagli bir sekilde panellerin yerlestirilecekleri yerler için uygun alan hazirladiklari görüldü.

40 bin metrekare alana kurulacak tesisin 10 yil boyunca bakim ve isletmesi Enerjisa tarafindan gerçeklestirilecek. Galatasaray, sözlesme süresi boyunca üretilen elektrik miktari üzerinden ödeme yapacak. Kurulacak panellerin, yilda yaklasik 2 bin hanenin tüketimine esdeger olarak 4.637 MWh elektrik üretmesi bekleniyor. Stadyumun, çatisina kurulacak 10 bini askin günes paneli ile 4,1 MW kurulu güç kapasitesine ulasilacagi ve dünyadaki stadyumlar içerisinde en büyük kapasiteli günes enerji santrali olma özelligini tasiyacagi ögrenildi. Temiz enerjiye geçis sayesinde yilda yaklasik 3 bin 250 ton CO2 saliniminin önüne geçiliyor ve 200 bin agacin kurtarilmasi saglaniyor.

Kaynak: İHA