Milli Sporcu Çelik'ten Bronz Madalya

Erzurum Gençlik Spor’da yillarca judo yapan milli sporcu Zeynep Çelik, Tokyo 2020 Paralimpik Olimpiyatlarinda bronz madalya kazandi.

2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari’nda kadinlar judo 57 kiloda Zeynep Çelik, bronz madalya kazandi. Erzurum Gençlik Spor Kulübü’nde yillarca spor yapan ve Antrenörler Nurullah Diyarbakir ile Erdogan Dönmez nezaretinde Türkiye Sampiyonluklarinin yani sira Uluslararasi müsabakalarda derece elde eden Zeynep Çelik, bu kez Tokyo 2020 Paralimpik Olimpiyatlarinda kürsüye çikti.

Nippon Budokan Spor Salonu’nda gerçeklestirilen müsabakada Zeynep Çelik, 2018 Dünya Sampiyonasi’nin finalinde yendigi Japon sporcu Junko Hirose’yle karsilasti. Karsilasmada daha atak bir oyun sergileyen Zeynep, waza-ari puaniyla 1-0 geriye düstü. Son 20 saniye kala waza-ari puanini bu sefer Zeynep aldi ve maçta durum 1-1’e geldi. Normal süre 1-1 bitince karsilasma, ilk sayiyi alan sporcunun kazanacagi altin skora gitti. Altin skor bölümünde ippon puani alan Zeynep, 2018’de oldugu gibi rakibini yine yendi ve bronz madalyanin sahibi oldu. Karsilasma sonra sevinç gözyaslarini tutamayan Zeynep, Türk bayragini sirtina alarak mutlulugunu yasadi. Avrupa sampiyonalarinda 2 altin, 1 gümüs madalyasi, dünya sampiyonasinda ise 1 altin madalyasi bulunan 25 yasindaki milli sporcu, kariyerine bir de paralimpik madalyasi ekledi. Karsilasmayi Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu da salondan takip etti. Kasapoglu, Zeynep Çelik’i tebrik eden ilk isim oldu.

Erzurum Gençlik ve Spor Il Müdürü Fuat Taskesenligil de, sosyal medya hesaplarindan yaptigi paylasimla milli judocuyu basarisindan ötürü kutladi.

Taskesenligil, paylasiminda su ifadelere yer verdi:

“Gençlik spor kulübünün yetistirdigi bir çok Türkiye sampiyonlugunun yani sira uluslararasi müsabakalarda sampiyonluklar elde eden Milli judocumuz Zeynep Çelik, Paralimpik Oyunlari’nda Japon rakibini altin skorla maglup ederek bronz madalya kazandi. Gögsümüzü kabartan milli sporcumuzu ve antrenörlerini tebrik ediyorum.”

Kaynak: İHA