Ipekyolu'nda Yapimi Tamamlanan Spor Tesisi Törenle Açildi

Van'in Ipekyolu Belediyesi'nce, Karagündüz Mahallesi'nde yaptirilan spor tesisi törenle hizmete girdi.

Kaymakam ve Belediye Baskanvekili Sinan Aslan'in girisimleriyle mahalleye kazandirilan spor tesisinde gençler, spor yapabilecekleri çok amaçli alana kavustu.

Aslan, açilista yaptigi konusmada, göreve geldigi günden bu yana, tüm mahallelere spor tesislerinin yapilmasi için çaba sarf ettigini söyledi.

Gençlerin ve vatandaslarin spor yapabilecegi alanlara kavusmasini istedigini belirten Aslan, sunlari kaydetti:

"21 kirsal mahallede spor tesislerimiz tamamlanmak üzere. Ayrica futbol ve basketbol sahalari yapiliyor. Sadece erkekler degil, kizlarimizin da voleybol ve basketbol oynayabilecekleri mekanlar tasarlayip hizmete sunmaya niyetlendik. Karsiyaka mahallemizde bir spor kompleksimiz ve kadinlarimiz için iki ayri kapali spor salonumuz var. Orada jimnastik, dans, boks ve akla gelebilecek birçok alanda hizmet veriliyor. Gençlere yönelik çalismalar araliksiz devam edecek. Gençlik ve Spor Bakanligi ile birlikte çalismalarimiz sonucunda, 2 bin kapasiteli spor salonunu ilçemize kazandiracagiz. Yakin bir süreçte ihalesi yapilacak. Semt sahasi ise sehir merkezinde yapilacak. Amacimiz birkaç noktaya futbol sahasi ve basketbol potalari koyarak gösteris yapmak degil. 350 bin nüfusa sahip ilçemizde, kirsal ve merkez mahallelerde yasayan tüm vatandaslarimizin yararlanabilecegi alanlari tasarlamayi amaçliyoruz."

Konusmalarin ardindan açilis kurdelesini kesen protokol üyeleri tesisi gezdi.

Kaynak: AA