GZT Giresunspor-Trabzonspor Maçinin Ardindan

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci: '3 maç sonunda zihinsel rahatlama için bu maçi kazanip bu arayi iyi degerlendirmek istiyorduk, oyuncularimi tebrik ediyorum'.

Süper Lig'in 3. haftasinda deplasmanda GZT Giresunspor'u 1-0 yenen Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avci, "3 maç sonunda zihinsel rahatlama için bu maçi kazanip bu arayi iyi degerlendirmek istiyorduk, oyuncularimi tebrik ediyorum." dedi.

Avci, maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda, 44 yil sonra Giresunspor'u tekrar Süper Lig'de görmenin sevindirici oldugunu söyledi.

Yaklasik bir ayda 7 müsabaka oynadiklarinin altini çizen Avci, "Bunlarin biri uzatmali 4'ü Avrupa maçi ve 4-5 saat yolculuklu. Zihinsel yorgunluk ve sakatliklarda bunun üzerine geldi. Ligde bu üç maçi kazanmak ve güçlü çikabilmek bizim için çok önemliydi. Kazandik, kazanirken bugün hücum anlaminda geçislerde yakaladigimiz pozisyonlar vardi. Duran toptan golü bulduk ve onu korumasini bildik." diye konustu.

Avci, golü erken bulmalariyla GZT Giresunspor'un beklerini kullanip kenar ortalarini çok yapmaya basladigina isaret ederek, sunlari kaydetti:

"Orada 1-2 pozisyon verdik. Hem topa sahip olmak hem de skoru korumak önemliydi. Sakatliklar var degisimler oluyor. 3 maç sonunda zihinsel rahatlama için bu maçi kazanip bu arayi iyi degerlendirmek istiyorduk, oyuncularimi tebrik ediyorum. Bugün geçen haftadan sakat ve olmayan oyuncularim vardi. Abdülkadir Ömür sakatliktan çikti, Türk futbolu için çok önemli. Serkan ne zaman görev versem en iyisini yapmaya çalisiyor. Yusuf oyuna girip iyi seyler yapiyor. Digerleri de bunlara katki sagladilar. Bugün buradan kazanmak ve araya bu sekilde girmek son derece önemliydi."

Taraftarlarin kendilerini her durakta yolda karsiladigini ifade eden Avci, "Onlara da tesekkür ediyoruz. Bu sekilde kazanmak bize güç veriyor, güçlü kiliyor, sehri bir araya getiriyor. Trabzonspor Türk futbolunda sampiyonluklar yasamis ve kaybetmis. Türk futboluna önemli oyuncular kazandirmis bir sehirdir, kulüptür. Onun için Trabzonspor yarisacaktir, Trabzonspor hep mücadele etmistir, hep sahanin içinde mücadele etmistir ve bu mücadelesini de yapmaya devam edecektir. Hep beraber baskan, yöneticiler, kulüpte çalisanlar, oyuncularim ve bize destek veren taraftara tesekkür ediyoruz ve armagan ediyoruz." diye konustu.

- "Trabzonspor'un oldugu her yerde yaris vardir"

Trabzonspor'un bu yil zirve yarisi verecegini aktaran Avci, "Su an itibariyla taraftar bize inaniyor, biz oyunculara inaniyoruz. Iyi ve alternatifli kadromuz var, alternatifli bir kadromuz var. Bugün eksiklere, zihinsel yorgunluklara, fiziksel yorgunluklara ragmen kazanabildik. Burasi zor bir deplasman, böyle de olacak, bundan sonra görecekler. Rakamlar, istatistikler güzel. her kazandigimiz hafta grubun ve sehrin enerjisi daha fazla artiyor ve daha fazla ivme kazaniyorsun, bu süreç bizim için çok olumlu isledi, bu olumlu mesajlari zaten Trabzonspor'un oldugu her yerde yaris vardir, bu senede de bu yarisi verecektir." degerlendirmesinde bulundu.

- "Transfer sanki yüzde 95 bitmis gibi"

Bir gazetecinin transfer konusundaki sorusuna "Transferde çok uyumlu çalistik. Trabzon'a Kasim'in 10'u itibariyla ayak basmistim. Hem yarisirken hem planlama yaparken hem de transferlerle ugrasiyorduk. Birçok kulüpten yüzde 90 transferimizi erken bitirdik, erken organize olduk, onun için bugün belki de onun karsiligini aliyoruz. Transfer sanki yüzde 95 bitmis gibi, ama biliyorsunuz son günlerde firsat transferi çikabilir." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA