GÜNDEM ÖZETI / 30 Agustos 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Büyük Zafer'in 99. yil dönümü

- 30 Agustos Zafer Bayrami ve Türk Silahli Kuvvetleri Günü, yurtta, KKTC'de ve dis temsilciliklerde törenlerle kutlaniyor.

- TBMM Baskani Mustafa Sentop, 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla Anitkabir'de ve Cumhurbaskanliginda gerçeklestirilecek törenlere katilacak. Sentop, Ay Yildiz Projesi Temel Atma Töreni ile Milli Savunma Üniversitesi Harp Okullari Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Törenleri'ne istirak edecek.

(Ankara/11.30/12.30/15.00/17.00)

- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Zafer Bayrami dolayisiyla Anitkabir'de düzenlenecek törene katilacak.

(Ankara/11.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Afganistan'da Taliban'in ülke genelinde kontrolü ele almasinin ardindan gelismeler takip ediliyor.

2- Dünya genelinde Kovid-19 salginina iliskin gelismeler izleniyor.

GÜNCEL

1- Kastamonu ve Sinop'taki sel felaketine iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Japonya'nin baskenti Tokyo'da düzenlenen 2020 Paralimpik Oyunlari'nda milli sporcularin mücadelelerini izleyecek.

(Tokyo/02.30-14.03)

2- Tokyo 2020 Paralimpik Oyunlari'na Japonya'da devam edilecek. Aticilikta Suzan Çevik, Çagla Bas, Savas Üstün, Hakan Çevik, okçulukta Sevgi Yorulmaz, Öznur Cüre, Nihat Türkmenoglu, Bahattin Hekimoglu, masa tenisinde Abdullah Öztürk, yüzmede Beytullah Eroglu, Sümeyye Boyaci, Sevilay Öztürk ve Elif Ildem müsabakaya çikacak. Golbol Erkek Milli Takimi, Ukrayna'yla; Golbol Kadin Milli Takimi, ABD'yle; Tekerlekli Sandalye Basketbol Erkek Milli Takimi da Japonya'yla karsilasacak.

(Tokyo/03.00-15.30)

3- A Milli Futbol Takimi, 2022 FIFA Dünya Kupasi Elemeleri'nde 1 Eylül Çarsamba günü Istanbul'da Karadag, 4 Eylül Cumartesi günü deplasmanda Cebelitarik ve 7 Eylül Sali günü Amsterdam'da Hollanda ile oynayacagi maçlarin hazirliklarina TFF Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri'nde baslayacak.

(Istanbul/18.00)

4- Ümit Milli Futbol Takimi, 2023 Avrupa Sampiyonasi elemelerinde oynayacagi Belçika ve Iskoçya maçlarinin hazirliklarina Fenerbahçe Serkan Acar Topuk Yaylasi Tesisleri'nde baslayacak. Basina açik yapilacak antrenman öncesi teknik direktör Tolunay Kafkas ve 2 oyuncu, basin mensuplarinin sorularini yanitlayacak.

(Düzce/18.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA