Gençlerbirligi Asbaskani Muammer Akyüz'den Manisa Maçi Hakemine Elestiri Açiklamasi

'Ikinci yariya takimimiz daha iyi basladi, pozisyonlar da üretmeye baslamisken, hakem devreye girdi ve esine az rastlanir bir penalti icat ederek hem rakibimiz adina skor avantajini güçlendirdi hem de takimimizin motivasyon ve direncini kirdi'.

TFF 1. Lig'in üçüncü haftasinda konuk ettigi Manisa'ya 3-0 maglup olan Gençlerbirligi'nde kulüp asbaskani Muammer Akyüz, maçin hakemi Oguzhan Çakir'i elestirdi.

Akyüz açiklamasinda, Manisa'nin oynadigi oyunla galibiyeti hak eden taraf oldugunu belirterek, "Ancak bu maçtaki hakem faktörünü söylemeden, maçin gerçek bir analizini yapamayiz. Birinci yarida Manisa etkili oldu ve bunun sonucunda da golü buldu. Ikinci yariya takimimiz daha iyi basladi, pozisyonlar da üretmeye baslamisken, hakem devreye girdi ve esine az rastlanir bir penalti icat ederek hem rakibimiz adina skor avantajini güçlendirdi hem de takimimizin motivasyon ve direncini kirdi." ifadelerini kullandi.

Akyüz, "Gençlerbirligi olarak tarihimizden gelen hakemlere karsi genel durusumuz, 'Hakem de insandir, hata yapabilir' anlayisidir. Ancak bu penaltinin hakem hatasi ile açiklanmasi çok zor. Onun için, TFF'den testiler kirilmadan bu konuda da tedbirler almasini istiyorum." degerlendirmesini yapti.

Gençlerbirligi yönetimi olarak teknik ekiple takimin degerlendirmesini yapip, varsa alinacak tedbirleri ciddi biçimde alacaklarini belirten Akyüz, sunlari kaydetti:

"Esas amaç, sezonun sonunda belirledigimiz hedeflere ulasmaktir. Yönetime geldigimizdeki vaziyet kisaca; ligden düsmüs ve moraller sifir bir takimdi. Daha dogrusu ortada takim da kalmamisti. Yabanci oyuncularin büyük bölümü kulüpten ayrilmak için siraya girmisti. Ekonomisi büyük çapli borçta, kurumsal yapisi darmadagin olmus durumdaydi. Basta baskanimiz Niyazi Akdas olmak üzere yönetim kurulumuzun katkilari ile yaklasik üç ay gibi kisa bir sürede kulübün transfer yasagi kaldirildi, neredeyse sifirdan bir takim kuruldu. Kulübün finansman sorunlari çözülmese bile döndürülebilir bir duruma getirildi. Altyapisi yeniden dizayn edilerek Gençlerbirligi misyonuna uygun, gelecekte yeni yildizlar yetistirecek seviyeye gelmenin çalismalari yapildi ve yapilmaya da devam ediliyor."

Kaynak: AA