Driftin Yildizlari Bursa'da Sahne Aldi

Bursa, hafta sonu drift heyecanina sahne oldu.

Bursa Büyüksehir Belediyesi, önemli faaliyetlere katki sunmaya devam ediyor. Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskanligi destegiyle Yunuseli Havaalani’nda yapilan yarisma, dünyanin en iyi drift pilotlarini Bursa’da bulusturdu. 2021 sezonunun 7. yarisinda birbirinden hizli 23 yarisçi sampiyonluk için mücadele ederken, tribünleri dolduran yaklasik 3 bin kisi güçlü otomobillerin bol dumanli ânlarini heyecanla izledi. 11 farkli engelden olusan parkurda driftin yildizlari yeteneklerini sergilerken, izleyenler nefeslerini tuttu.

Aksiyonun hiç eksik olmadigi yarislarda, Berfu Tutumlu mutlu sona ulasti. Yüksek aksiyonlu mücadele sonunda zafere ulasan Tutumlu, kasim ayinda Misir’da gerçeklestirilecek Drift Dünya Finali’nde Türkiye’yi temsil etme hakki elde etti. Dünya Superbike Sampiyonasi’nda liderligi elinde tutan Toprak Razgatlioglu’nun da jüride yer aldigi yarista, Levent Enön ikinci, Ege Bilaloglu da üçüncü oldu.

Drift Türkiye Finali’nde, yaris direktörü Abdo Feghali de nefes kesen bir sov sürüsü yapti. Feghali, Türkiye’de harika bir organizasyona imza attiklarini söyledi.

Türkiye’nin gerçek bir drift ülkesi oldugunu belirten Feghali, Türkiye’de olmayi ve buradaki drift sporculariyla bir araya gelmeyi çok sevdigini dile getirdi.

Türkiye’nin en iyi drift pilotunun belirlenecegi mücadele öncesinde düzenlenen Drift Akademi’de basarili olan 5 pilot, finallerde yer aldi. yarista ilk 5’e giren Ahmet Parlatan, Ersan Sahinkir, Asaf Akyol, Çagatay Arica ve Farnoush Rezaei Türkiye Finali’nde de boy gösterdi.

Yarislara yardimci pilot olarak katilarak mücadele eden Ümit Erdim, Türkiye sporlarinin en aksiyonlu ve seyircisi en bol ve en heyecanli bransinin drift oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA