Derince'de Sporda Dev Hamle

Amatör branslarda basarili sporcular yetistirme hedefiyle kurulan Derincespor Kulübü’nden 3 bin 525 sporcu egitim aliyor.

Derince Belediye Baskani Zeki Aygün yönetiminde gençlige ve spora yatirimlari hayata geçtigi ilçede gerek sportif basari noktasinda gerekse tesislesme kapsaminda çok önemli adimlar atiliyor. Belediye Derincespor Kulübü ile profesyonel liglerde basariyla temsil edilen Derince’de amatör branslarda ses getirecek yeni bir kulüp kuruldu. Ilçedeki amatör spor kulüplerine her konuda yardimci olan Derince Belediyesi, bölgedeki potansiyeli ortaya çikartacak olan Derincespor’u faaliyete geçirdi. Kulüp baskanligini Derince Belediye Baskan Yardimcisi Kemal Bayraktar’in yaptigi Derincespor Kulübü tescillenerek isim hakkini aldi.

Kemal Bayraktar baskanliginda faaliyetlerine baslayan ilçenin yeni temsilcisi Derincespor Kulübü’nün yönetim kurulunda Baskan Bayraktar’in yani sira Saban Eraslan, Isil Bozca, Tunahan Berber, Mustafa Polat, Osman Cömert ve Nurten Yilmaz yer aliyor. Renkleri sari lacivert olarak belirlenen ve 18 bransta faaliyet gösterecek Derincespor Kulübü, futbol kategorisinde sadece futbol okullarinda egitim verecek. Derincespor Kulübü bünyesinde voleybol, basketbol, tenis, yüzme, karate, tekvando, cimnastik, kick boks, kadin futbolu, boks, atletizm, masa tenisi, geleneksel okçuluk, satranç, bilardo, bisiklet ve wushu branslari da yer aliyor. 18 bransin on ikisinde faaliyetlerine baslayan Derincespor Kulübü sporculari çalismalarini branslara göre farkli tesislerde gerçeklestiriyor.

Yenikent Hali Saha Tesisleri, Bahattin Çelik Spor Kompleksi, Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi, Derince Belediyesi Kapali Yüzme Havuzu ve Sehit Er Emre Kaan Arli Çok Amaçli Spor Salonu’nda devam eden antrenmanlar kapsaminda kulübün ilk etapta 3 bin 525 sporcusu bulunuyor. Sari- Lacivertli ekipte yüzme bransinda 955, basketbolda 220, voleybolda 140, karatede 160, tekvandoda 260, boksta 150, teniste 300, masa tenisinde 170, satrançta 120, jimnastikte173, kick boksta 32, futbol okullarinda ise 845 kisi bulunuyor.

Öte yandan Derincespor Kulübü bünyesinde yaz okullarinda egitim gören sporcular için 11 Eylül Cumartesi günü bir tören düzenlenerek, katilim belgeleri teslim edilecek. Ayrica ayni gün Belediye Derincespor Kulübü de yeni sezon açilisini gerçeklestirecek.

Kaynak: İHA