Asfalti Aglattilar...Bursa'da Nefes Kesen Drift Sov

Dünyanin en iyi drift pilotlarini bulusturan organizasyonun Türkiye Finali heyecani Bursa’da yasandi. 2021 sezonunun 7. yarisinda birbirinden hizli 23 yarisçi, Bursa Yunuseli Havalimani’nda sampiyonluk için mücadele etti. Yarisçilarin güçlü otomobillerle hem zirve mücadelesi verdigi hem de izleyenlere keyifli anlar yasattigi final sonunda Berfu Tutumlu mutlu sona ulasti.

Dünyanin en önemli drift sampiyonalarindan biri olan Red Bull Car Park Drift, üçüncü kez Türkiye’ye geldi.

Bursa’da gerçeklestirilen Drift Türkiye Finali’nde mutlu sona ulasan Berfu Tutumlu Türkiye’nin en iyi drift pilotu oldu. Red Bull Car Park Drift’te 2021 sezonundaki yedinci yarisi olan Türkiye Finali’nde birbirinden hizli 23 yarisçi, güçlü otomobilleri ile bol dumanli bir zirve mücadelesi vererek izleyenlere heyecanli anlar yasatti. Yüksek aksiyonlu mücadele sonunda zafere ulasan Tutumlu, Kasim ayinda Misir’da gerçeklestirilecek Drift Dünya Finali’nde Türkiye’yi temsil etme hakki elde etti. Dünya Superbike Sampiyonasi’nda liderligi elinde tutan Toprak Razgatlioglu’nun da jüride yer aldigi yarista Levent Enön ikinci, Ege Bilaloglu da üçüncü oldu.

TOSFED ve Drift Otomobil Sporlari Kulübü ortakligi ile gerçeklestirilen Drift Türkiye Finali’nde, yaris direktörü ve ünlü Sporcu Abdo Feghali de nefes kesen bir sov sürüsü gerçeklestirdi. Falken lastiklerinin kullanildigi araciyla seyircileri etkileyen bir sürüs yapan Feghali “Türkiye’de yine harika bir organizasyona imza attik. Türkiye gerçek bir drift ülkesi. Dünya Finali’nde buna sahit olmustum. Simdi bu gerçegi bir kez daha gördüm. Türkiye’de olmayi ve buradaki drift sporculariyla bir araya gelmeyi seviyorum. Burada sampiyon olan Berfu Tutumlu’nun Dünya Finali’nde de sampiyonluk için ciddi bir sansi var. Katilan, sicak havaya ragmen bizi yalniz birakmayarak yarisi izleyen herkese çok tesekkür ederim” diye konustu.

Türkiye’nin en iyi drift pilotunun belirlenecegi mücadele öncesinde düzenlenen Drift Akademi’de basarili olan 5 pilot, finallerde yer aldi. Red Bull Car Park Drift formatinin fikir babasi Abdo Feghali’den drift sporun incelikleri konusunda egitim alan ve gerçeklestirilen yarista ilk 5’e giren Ahmet Parlatan, Ersan Sahinkir, Asaf Akyol, Çagatay Arica ve Farnoush Rezaei Türkiye Finali’nde de boy gösterdi.

Nefeslerini tutarak yarismayi izleyen vatandaslar, duygularini anlatmakta zorlandi.

Kaynak: İHA