Anadolu'nun Yildizlari Aksaray'da Bulustu

Gençlik ve Spor Bakanligi ile Türkiye Futbol Federasyonu tarafindan yaz döneminde baslatilan futbol okullarinda yetistirilen 9-14 yas grubu futbolcular kulüpler tarafindan düzenlenen özel turnuvayla Aksaray’da bulustu.

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan çocuklarin sporla tanismasi ve branslarinda gelisim saglamalari adina Türkiye Futbol Federasyonu ile ortak düzenledigi yaz spor okullarinda futbol egitimi alarak gelisim saglayan 9-14 yas grubu futbolcular haziran ayinda basladiklari beceri ve deneyimlerini kulüpler tarafindan baslatilan özel bir turnuvada sergiledi. Aksaray’daki kulüplerin ev sahipliginde Dagilgan Spor Tesisleri’nde yapilan turnuvada İçel, Adana, Konya, Karaman, Nigde, Izmir, Mugla ve Ankara’dan gelen 15 kulüpten 130 futbolcu hünerlerini sergiledi. Gruplar halinde yari sahada 2 maç halinde formalarini terleten futbolcular, futbol kariyeri olusturmak adina birbirileri ile yaristi. Futbolda filiz lisans ile yeni takimlarina katilmak ve kadro sansi almak isteyen sporcular saha kenarinda yönlendiren teknik ekipleri dinleyerek yapilan maçlarda hem deneyimlerini konusturdular hem de futbol becerilerini gözler önüne serdi.

Amaçlarinin küçük çocuklarin farkindaliklarinin farkina varmalarini saglamak oldugunu belirten Futbol Gelisim Antrenörü Ramazan Tug, “Bizim ilk bastaki amacimiz Aksaray’daki genç yeteneklerin kendilerini kanitlamasi ve kendilerinin özgüvenini yerine getirmesini farkindalik adinda diger kulüplerle ve diger illerle böyle bir organizasyon sagladik. Bu organizasyonun içerisinde 8-10 takim olarak bunlardan Ege Bölgesinden, Anadolu’nun farkli illerinden gelen takimlarla karsilasma yaptik. Bizim buradaki amacimiz her seyden ziyade kazanmak veya kaybetmek degil, küçük çocuklarimizin kendi özgüvenini getirmek ve farkindaliklarinin farkina varmalarini sagladik” dedi.

Hayalleri için çaba gösterdiklerini ve istekli olduklarini vurgulayan 14 yasindaki Mevlüt Akça, “Buraya Konya’dan geldik. Kendimi ispatlamaya geldim. Futbolcu olmak için adim adim çikmaya ugrasiyoruz. Elimizden gelen her seyi yapacagiz. Herkesi istegi, herkesin hayali budur. Insallah oluruz” diye konustu.

11 yasindaki Habip Berhak ise, “Buraya futbolcu olmak için kendimi teknik direktörlere göstermek için geldim. Daha büyük kulüplere gitmek için geldim. Çocuklugumdan beri hayalim hep futbolcu olmak. Ailemde bunu istiyor. Daha iyi bir yerlere gitmek için buraya geldik” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA