Altay-Fenerbahçe Maçinin Ardindan

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira: 'Büyük bir takim ruhu sergiledik'.

Süper Lig'de Altay'i 2-0 maglup eden Fenerbahçe'nin teknik direktörü Vitor Pereira, "Büyük bir takim ruhu sergiledik." dedi.

Pereira, maçtan sonra yaptigi degerlendirmede, yogun bir haftanin sonunda önemli bir maça çiktiklarini söyledi. Finlandiya'da sentetik çimde UEFA Avrupa Ligi'ne gruplara kalma yolunda duygusal yükü agir bir maçi kazandiklarini belirten Pereira, söyle konustu:

"O maçi tamamladiktan sonra Izmir seyahatimiz basladi. Büyük bir takim ruhu sergiledik. Ilk 2 maçini kazanmis, çok öz güvenli, iyi motive olmus, fiziksel olarak güçlü bir takima karsi iyi bir sonuç aldik. Oyuncularimi tebrik ediyorum. Taraftarlar da takimla gurur duyuyordur. Bunca zorlu sürece ragmen basardiklari için oyuncularimi kutluyorum. Bu ruhla devam etmemiz gerekiyor."

Pereira, bir spor yorumcusunun kendisine genç oyunculari oynattigi için "Che Guevara"ye benzettiginin hatirlatilmasi üzerine "Bugüne kadar bu tarz bir isim takilmamisti." dedi.

Üst üste alinan iyi sonuçlarda en büyük payin oyuncularda oldugunu kaydeden Pereira, "Çok iyi çalistilar, hirsli, istekli sekilde oyun oynuyorlar. Daha yolun basindayiz ama herkes birlik olmus durumda. Tecrübeli isimler genç oyunculara destek veriyor." ifadelerini kullandi.

Pereira, Mesut Özil'in fiziksel olarak bir sikintisi oldugu için kadroda yer almadigini söyledi.

Ilk yarinin ardindan oyuncularina sahada bosluklari nerede bulabileceklerini açiklamaya çalistiklarini kaydeden Pereira, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bunlari uyguladigimizda gol pozisyonlari bulduk. Bir sey planladik ve planlarimiz iyi gitti. Ilk yaridaki oyun belki benim hatamdi, topu tutan çeviren sahip olan bir takim olmak istiyoruz. Ikinci yari bunu basardik. 2 gol bulduk, daha fazlasini da bulabilirdik. Planimiz tuttu, her zaman böyle olmaz belki ama bugün planlarimiz tuttu."

Pereira, Fenerbahçeli taraftarlarin sosyal medyada kendisinin fotografini paylasarak "Vardir bir bildigi" yazdiginin hatirlatilmasi üzerine, "Onlara kalpten tesekkür ediyorum, zor zamanlarimiz da olacakti ama biz birlik olursak, takim, taraftar baskan birlik olursak, sezon sonunda hedefimizi kutlamak için sebeplerimiz olacaktir diye düsünüyorum. Yarin ayni zamanda önemli bir gün Zafer Bayrami. Türk halkinin Zafer Bayrami'ni da kutluyorum." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA