Abdullah Öztürk'ün Tokyo'da Altin Madalya Kazandigi Finali Izleyen Anne Ve Babasi Büyük Sevinç Yasadi

Milli sporcunun final maçini ailesi, sporcu arkadaslari ve ögrenciler Ankara'da ismini tasiyan spor salonunda heyecanla izledi.

2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda masa tenisi tek erkeklerde (Sinif 4) altin madalya kazanan Abdullah Öztürk'ün final maçini ailesi, takim arkadasi milli sporcular ile paralimpik masa tenisi ögrencileri birlikte takip etti.

Abdullah Öztürk'ün Tokyo 2020'de Güney Koreli Young-Kun Kim ile oynadigi final maçini, Gençlik ve Spor Bakanligi yerleskesinin yaninda bulunan Abdullah Öztürk Spor Salonu'nda kurulan ekrandan annesi Ilkbal Öztürk, babasi Mehmet Ali Öztürk, kardesleri Alper Öztürk, Yunus Öztürk, Ela Nur Öztürk ve sporcu arkadaslari Süleyman Vural, Haydar Çataloglu ile paralimpik masa tenisi ögrencileri büyük bir heyecanla izledi.

Maçin ardindan altin madalyayi Abdullah Öztürk'ün kazanmasiyla salonda cosku yasandi. Milli sporcunun anne ve babasi gözyaslarina hakim olamadi.

Baba Mehmet Ali Öztürk, oglunun basarisina iliskin "Çok gururlandik, evladimiz bize çifte bir bayram yasatti. Bu madalyada Gençlik ve Spor Bakani'miz, bakan yardimcilarimiz, Spor Genel Müdürü'müz, genel müdür yardimcimiz, hocalarimizin hepsinin emegi var, hepsine saygilarimi sevgilerimi sunarim, hepsinden Allah razi olsun, sonsuz tesekkürlerimi sunarim." dedi.

Öztürk, evladinin maçi alacagina bastan inandiklarini belirterek, "Bu madalyanin ayni sevincini 2016 oyunlarinda da yasatmisti bize 2020'de de bu sevinci yasatti. Üst üste 2 altin madalya getirdi böylece. Diger sporcularimiz da kardesi Ali Öztürk, Nesim Turan, Kübra Korkut da bronz madalya getirdiler. Onlar da gönüllerin sampiyonu oldular. Kazanamayan sporcularimiz da gönüllerin sampiyonu, benim oglum altin madalyayi aldi diye degil asil gönüllerin sampiyonu öbürleridir, burada bulunan Abdullah Öztürk'ün ögrencileridir, herkes, heyecanla onu izledik." seklinde konustu.

Maçin son setinde ve bitis aniyla gözyaslarini tutamayan anne Ilkbal Öztürk de "Çok sevinçliyim, oglumla gurur duydum. Iki oglum ikisi de yurt disinda çok büyük sevinç yasattilar. Aksamdan beridir devamli dua ediyorum." seklinde duygularini aktardi.

Final maçinda duygusal anlar yasayan kardesleri Alper Öztürk, Yunus Öztürk ile Ela Nur Öztürk de çok mutlu olduklarini ifade ettiler.

Paralimpik Masa Tenisi Milli Takimi'ndan Süleyman Vural da Abdullah Öztürk ile paralimpik masa tenisi ögrencilerini bu salonda birlikte yetistirdiklerini belirterek, "2016'da zaten bu duyguyu bize yasatmisti. Kendi de üst üste 2 madalya almak istiyordu. Biz ona güveniyorduk, o da elinden gelenin en iyisini yapti, bizi çok mutlu etti. Hem 30 Agustos Zafer Bayrami münasebetiyle bugün bize çifte bayram oldu." seklinde konustu.

Abdullah Öztürk'ün sporcu ögrencilerinden Duran Gökkaya, Alperen Samur, Emre Meydan da hocalarinin altin madalya kazanmasina çok sevindiklerini, mutlu olduklarini, kendisini örnek alarak çalisacaklarini belirttiler.

Kaynak: AA