Abdullah Avci Açiklamasi 'Trabzonspor Bu Sene Zirve Yarisi Verecektir'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, 1-0’lik Giresunspor galibiyetiyle ilgili, “Bugün eksiklere, sakatliklara ve yorgunluklara ragmen kazanabildik. Burasi zor bir deplasman” dedi.

Süper Lig’in üçüncü haftasinda Trabzonspor, Giresunspor’a konuk oldu. Karadeniz derbisinde kazanan taraf olan Trabzonspor üst üste üçüncü galibiyetini alarak yakaladigi iyi çikisi devam ettirdi. Teknik Direktör Abdullah Avci maçin ardindan degerlendirmelerde bulundu.

Abdullah Avci yaptigi degerlendirmede, “44 yil sonra Giresunspor’u tekrar ligde görmek sevindirici. Futbolcu olarak eski statta oynamistim. Bugün böyle bir stadin, tesisin hem Türk futboluna hem de Giresunspor’a kazandirilmasi sevindirici. Giresunspor iki maçtir oyunun karsiligini alamadi. Bizim adimiza da Agustos 5 ile 30 arasi toplam 7 müsabaka oynadik. Bunlarin biri uzatmali 4 Avrupa maçi ve 4-5 saat yolculuklu. Zihinsel yorgunluk ve sakatliklarda bunun üzerine geldi. Ligde bu üç maçi kazanmak bizim için çok önemliydi. Kazandik, kazanirken bugün geçislerde yakaladigimiz pozisyonlar vardi. Duran toptan golü bulduk ve onu korumasini ildik. Gol erken olunca rakip kenar ortalarini çok yapmaya basladi.

Orada 1-2 pozisyon verdik. Hem topa sahip olmak hem de skoru korumak önemliydi. Sakatliklar var degisimler oluyor. 3 maç sonunda zihinsel rahatlama için bu maçi kazanip bu arayi iyi degerlendirmek istiyoruz. Oyuncularimi tebrik ediyorum. Bugün geçen haftadan sakat ve olmayan oyuncularim vardi. Abdülkadir Ömür sakatliktan çikti, Türk futbolu için çok önemli. Serkan ne zaman görev versem en iyisini yapmaya çalisiyor. Yusuf oyuna girip iyi seyler yapiyor. Digerleri de katki sagladilar. Kazanmak ve araya bu sekilde girmek son derece önemliydi” dedi.



“Trabzonspor bu sene zirve yarisi verecektir”

Trabzonspor’un bu sene zirve yarisini verecegini ifade eden Avci, “Su an itibariyle taraftar bize inaniyor, biz oyunculara inaniyoruz. Iyi ve alternatifli kadromuz var. Bugün eksiklere, sakatliklara ve yorgunluklara ragmen kazanabildik. Burasi zor bir deplasman. Sakatlar, yorgunluklara ragmen rakamlar, istatistikler güzel. Her kazandigi hafta grubun ve sehrin enerjisi artiyor. Trabzonspor’un oldugu her yerde yaris vardir, bu senede de yarisi verecektir” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA