A Milli Erkek Voleybol Takimi, Avrupa Sampiyonasi Için Finlandiya'ya Gitti

Basantrenör Nedim Özbey:'Avrupa Sampiyonasi'na da en iyi dereceyi almaya gidiyoruz. Takimimiz hazir durumda. Ülkemize en iyi sonuçlari getirmek için ant içtik'

2021 CEV Avrupa Sampiyonasi'nda mücadele edecek A Milli Erkek Voleybol Takimi, grup maçlari için Finlandiya'ya gitti.

Polonya, Finlandiya, Çekya ve Estonya'nin ev sahipliginde 1-19 Eylül'de düzenlenecek sampiyonada mücadele edecek ay-yildizli takim, C Grubu'nda yer alacak. Milliler, Finlandiya'nin Tampere sehrinde oynanacak grup maçlarinda ev sahibi Finlandiya'nin yani sira Rusya, Hollanda, Ispanya ve Kuzey Makedonya ile karsilasacak.

Milliler, grup karsilasmalari için Istanbul Havalimani'ndan kalkan tarifeli uçakla Finlandiya'nin baskenti Helsinki'ye hareket etti. Ay-yildizlilar, buradan da maçlarin oynanacagi Tampere sehrine geçecek.

Havalimaninda AA muhabirine açiklamalarda bulunan basantrenör Nedim Özbey, Avrupa sampiyonlugu hedefiyle yola çiktiklarini söyledi.

Ocak ayindan beri Avrupa Sampiyonasi'na hazirlandiklarini aktaran Özbey, "Ocakta elemeleri geçerek finallere kaldik. Ardindan CEV Avrupa Altin Ligi'ni oynadik ve namaglup sampiyon olduk. Avrupa Sampiyonasi'na da en iyi dereceyi almaya gidiyoruz. Takimimiz hazir durumda. Ülkemize en iyi sonuçlari getirmek için ant içtik. Güzel haberleri ülkemize duyurmaktan mutlu olacagiz." diye konustu.

Ay-yildizli ekibin kaptani Burak Güngör ise "Kamp dönemini bitirdik. Artik yolculuk basliyor ve bir seyler gösterme zamani geldi. Hazirliklarimizi güzel yaptik. Yaz basindan beri hazirlaniyoruz. Dört aylik bir süre geçti. Gidip adim adim elimizden geleni ortaya koyacagiz. Insallah güzel sonuçlar alacagiz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA