2021 ORC Sportsboat Avrupa Yelken Sampiyonasi Sona Erdi

Yelken Federasyonu Baskani Özlem Akdurak: 'Biz hem gençlik hem olimpik siniflarin Dünya ve Avrupa gibi önemli müsabakalarini Türkiye’ye almaya çalisiyoruz'.

2021 ORC Sportsboat Avrupa Yelken Sampiyonasi, Istanbul'da yapildi.

Türkiye Yelken Federasyonundan yapilan açiklamaya göre Kalamis Yelken Kulübü ev sahipliginde düzenlenen sampiyonaya 29 tekne katildi.

"Rüzgarsizlik" nedeniyle bir ve ikinci günü yarislarin yapilamadigi Avrupa Sampiyonasi’nin 3. günü 4 yarisa sahne oldu. 1. yarisi "Cheese Sailing", 2. yarisi "Orient XS", 3. yarisi "Nimbus", 4. yarisi "OneDesing" kazandi.

Avrupa Sampiyonasi'nin son gününde Division A Klasmani’nda "Nimbus" teknesi birinci olurken, "Cheese Sailing" ikinciligi, "Orient XS" üçüncülügü elde etti.

Division B Klasmani’nda ise siralama "Sugar", "Harmonix" ve "PYK 2" seklinde olustu.

- Akdurak: "Türkiye'nin antrenman merkezi haline gelmesini istiyoruz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Yelken Federasyonu Baskani Özlem Akdurak, "Biz hem gençlik hem olimpik siniflarin Dünya ve Avrupa gibi önemli müsabakalarini Türkiye’ye almaya çalisiyoruz." ifadelerini kullandi.

Türkiye’nin antrenman merkezi haline gelmesini istediklerini aktaran Akdurak, "Kiyilarimiz, iklimimiz ve cografyamiz buna çok uygun. Yilin her döneminde yelken sporunda antrenman yapilabiliyor olmasi büyük avantaj. Bunu uluslararasi camiaya duyurmak ve tanitmak için birçok yarisi ülkemize almaya çalisiyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Akdurak, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'na iliskin de su degerlendirmeyi yapti:

"Türk sporu açisindan son derece basarili bir olimpiyati geride biraktik. Gençlik ve Spor Bakanimiz Mehmet Muharrem Kasapoglu, olimpiyatlara odaklanmamiz için ve bütün branslarda basari çizgisinin yükselmesi için muazzam bir destek verdi. Birçok bransta çok güzel sonuçlar elde ettik. Yelken olarak kafilede 6 disiplinde 8 sporcumuz ile yer aldik. 2 disiplinde madalya yarisina çikan sporcularimiz oldu. Çok yakin olmamiza ragmen maalesef madalya alamadan geri döndük. Döner dönmez Tokyo’da çok istedigimiz fakat alamadigimiz madalyalari 2024 Paris Olimpiyati'nda almak için çalismalarimiza basladik."

2021 ORC Sportsboat Avrupa Sampiyonasi, Kalamis Yelken Kulübü’nde gerçeklestirilen ödül töreni ile noktalandi.

Kaynak: AA