TFF Tahkim Kurulu, Galatasaray Ve Ogulcan Çaglayan'in Itirazini Reddetti

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Galatasaray Kulübü ve lisansi çikarilamayan futbolcusu Ogulcan Çaglayan'in TFF Yönetim Kurulunun verdigi karara yaptigi itirazi oy çokluguyla reddetti.

TFF'den yapilan açiklamada, Galatasaray ve Ogulcan Çaglayan'in itiraz basvurusunda gerek Bölge Adliye Mahkemesi karari gerekse de talimatin ilgili maddesi dikkate alinarak TFF Yönetim Kurulunun verdigi kararda usule, esasa ve talimatlara aykiri bir yön bulunmadigi belirtilerek, Galatasaray ve Ogulcan Çaglayan'in itirazlarinin reddedildigi duyuruldu.

Galatasaray ve Çaykur Rizespor arasinda Ogulcan Çaglayan transferinde yasanan ihtilaf nedeniyle TFF Uyusmazlik Çözüm Kurulu, Karadeniz kulübü ile sözlesmesini haksiz feshettigi gerekçesiyle ocak ayinda 25 yasindaki oyuncuya 6 maç men ve 1 milyon 200 bin avro para cezasi vermisti. TFF Tahkim Kurulu, yapilan itiraz üzerine subat ayinda 6 maç men cezasini 3'e indirmesine ragmen para cezasini onamisti. TFF, 2021-2022 sezonu öncesi Ogulcan Çaglayan'in lisansini çikarmamisti. Galatasaray Kulübü ve Ogulcan, Bölge Adliye Mahkemesine yaptiklari itirazin reddi sonrasi Yargitay nezdinde temyize gitmisti.

Federasyonun açiklamasinda ayrica su ifadelere yer verildi:

"Tahkim Kurulu, kararinda kulüp yönünden transfer yasaginin kaldirilmasina ve kulübün yapacagi ödemelerin durdurulmasi noktasindaki talebinin ise reddine karar vermistir. Bu sebeple Tahkim Kurulu karari dogrultusunda alacak süreci devam etmektedir. Futbolcuyu transfer talep eden kulüp adina tescil ettirebilmesi için borçsuzluk belgesi veya muvafakat belgesi sunmasi gerektigi belirtilmektedir."

Kaynak: AA