Atletizm Federasyonu Baskani Çintimar, Tokyo 2020'Deki Türk Atletleri Degerlendirdi Açiklamasi

'Yasmani'yi gözlerinden öpüyorum, onu tebrik ediyorum. Yasmani ayni dereceyle Rio'da üçüncü olmustu. Bu dereceyle simdi altinci oldu. Inanilmaz dereceler kosuldu'

Türkiye Atletizm Federasyonu Baskani Fatih Çintimar, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda Türk atletlerin basarili performans sergiledigini söyledi.

Çintimar, Tokyo Olimpiyat Stadi'nda bugün yapilan yarislarin ardindan AA muhabirine degerlendirmede bulundu.

Milli atlet Yasmani Copello Escobar'in erkekler 400 metre engellide 6.'ligiyla ilgili görüslerini aktaran Çintimar, milli sporcunun dünya tarihine geçecek sonuçlarin alindigi bir yarista basarili oldugunu dile getirdi.

Yasmani Copello Escobar'in 4 dünya rekoru kosan sporcunun da yer aldigi bir yarista rekabete girdigine dikkati çeken Çintimar, "Üçüncünün bile dünya rekoru kirdigi bir yaris dünya tarihinde oldu mu bilmiyorum. 45.49'luk derece inanilmaz. Yasmani'nin böyle bir seri içinde favori olarak yarisabilmesi hem bizim için hem Türk atletizm için inanilmaz. Yasmani'yi gözlerinden öpüyorum, onu tebrik ediyorum. Yasmani ayni dereceyle Rio'da üçüncü olmustu. Bu dereceyle simdi altinci oldu. Inanilmaz dereceler kosuldu." diye konustu.

Türk atletlerin Tokyo 2020'de basarili performans sergiledigini kaydeden Çintimar, sunlari söyledi:

"Olimpiyat tarihimizde final, elemeli, seçmeli olarak en fazla kostugumuz ve en basarili oldugumuz oyunlar oldu. Su anki haliyle bile en basarili olimpiyatimiz; Necati, Eda finalde, Esref besinci oyunlarda final yarisacak. Genç sporcumuz, yüz akimiz Ersu sasma final yarisacak. Ramil yari finalde yarisacak. Yasemin Can 10 bin metrede final yarisacak. Bir iki sporcumuz disindaki atletlerimizin tamami final yaristi. Bu Türk atletizmi için inanilmaz bir yol haritasi. Bize basindan beri destek olan basta Gençlik ve Spor Bakanimiz Mehmet Muharrem Kasapoglu'na ve tüm spor teskilatina tesekkür ediyorum. Durmak yok, yola devam."

Kaynak: AA