Voleybolda Milli Maçin Ardindan

Türkiye Voleybol Federasyonu Baskani Mehmet Akif Üstündag:'Tebrik ediyorum. Iyi bir mücadele' A Milli Takim Basantrenörü Giovanni Guidetti:'Bir sonraki maçi sabirsizlikla bekliyoruz'

Türkiye Voleybol Federasyonu Baskani Mehmet Akif Üstündag, A Milli Kadin Takimi'nin Avrupa Sampiyonasi'nda çeyrek finale yükselmesiyle ilgili, "Tebrik ediyorum. Iyi bir mücadele." dedi.

Üstündag, "Filenin Sultanlari"nin Bulgaristan'in Filibe kentinde Çekya ile oynadigi ve 3-1 kazandigi son 16 turu karsilasmasinin ardindan AA muhabirine açiklamalarda bulundu.

"Tebrik ediyorum. Iyi bir mücadele." diyen Üstündag, sözlerini söyle sürdürdü:

"Sonunda 3-1'lik bir galibiyet. Aldigimiz setler çok açik ara setler. Bir set verdik, ama hiç önemli degil. Burada maçin sonucu önemli, çünkü telafisi olmayan bir maç. Bunu gerçeklestirdi takimimiz. Önümüz açik. Eger çeyrek final maçini da alirsak Dörtlü Final'e kalip organizasyonun ev sahipligini yapacak Sirbistan'a, Belgrad'a geçecegiz."

Milli takimin 31 Agustos'ta yapacagi çeyrek final maçini da kazanacagina inandigini aktaran Üstündag, "Sonuç, ülkemizi sevindirmeye devam edecektir. Bizden desteklerini esirgemeyen herkese hayirli olsun diyorum. Dualarini ve desteklerini bizden eksik etmesinler ki bu isin sonu da altin final olsun diyorum." ifadelerini kullandi.

Ay-yildizli ekibin basantrenörü Giovanni Guidetti ise "Bugünkü maç, kesinlikle önemli bir maçti. Bu maçi çok iyi oynadigimiza inaniyorum. Tabii ki maalesef ikinci sette birçok talihsiz hata yaptik. Ancak oyuncularin çok fazla baski hissetmesi normal ve iyi bir sey. Bu baskiyi hissetmemiz ve tecrübe etmemiz iyi oldu. Bir sonraki maçi sabirsizlikla bekliyoruz." diye konustu.

- Takim kaptani Eda Erdem Dündar

Takim kaptani Eda Erdem Dündar, maç için Bulgaristan'a gelen seyircilerin ve salonu doldurup tezahüratlari ile destek veren Bulgaristan'da yasayan Türklerin galibiyette katkisinin büyük oldugunu belirtti.

Maça güzel basladiklarini aktaran Eda Erdem Dündar, sözlerini söyle sürdürdü:

"Inanilmaz bir seyirci destegi vardi. Uzun zamandan sonra destek gördük. Özledigimiz duygulari tekrardan hatirlamis olduk. O da zaten bize olumlu anlamda etki etti. Her zaman söylüyorum, taraftar sahada bizim itici gücümüz diye. Buraya gelen tüm vatandaslarimiza çok tesekkür ediyoruz. Iyi ki varlar. Onlarin sayesinde biz de oynarken çok keyif aldik voleyboldan."

Ilk seti farkli kazandiklarini aktaran milli voleybolcu, sunlari kaydetti:

"Sonrasinda ikinci sette basit hatalar, rakibin biraz daha organize olmasi, daha iyi voleybol oynamasi, bize göre biraz daha düzenli olmalari seti onlara çevirdi. Devaminda üçüncü ve dördüncü sette güçlü olan taraf bizdik. Iyi servis attik, bunun yaninda blok-defans iyiydi. Çok iyi hücumlar gördük. Takim olarak iyi oynadik ve maçi 3-1 kazanarak adimizi çeyrek finale yazdirdik. Su an için çok mutluyuz, gururluyuz tabii ki. Bir adimi daha bitirmis olduk. Simdi hedefimiz çeyrek finaldeki rakibimize karsi hazirlanmak. Hedefimiz, 2019'da kaldigimiz yere geri dönebilmek. Amaç Dörtlü Final'e kalabilmek. Bir gün dinlenecegiz, rakibimizi analiz edecegiz ve çeyrek finale güçlü bir sekilde çikacagiz."

Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök ve Bulgaristan'da görevli Türk diplomatlar da aileleriyle birlikte maçi salonda takip etti ve A Milli Kadin Voleybol Takimi'na destek verdi.

Kaynak: AA