Uysal Açiklamasi 'Yeni Zaferler Kazanacagiz'

Antalya’da Büyük Zafer’in 99’uncu yil dönümü coskusu, Muratpasa Belediyesi’nin düzenledigi etkinlikte yasandi. Binlerce kisinin katildigi kutlamalarda Belediye Baskani Ümit Uysal, "Nasil 30 Agustos’ta zafer kazandiysak bilimde, kültürde, sanayide, egitimde, saglikta, tarimda yepyeni zaferler kazanacagiz. Ve Türkiye Cumhuriyeti’ni layik oldugu seviye ulastiracagiz " dedi.

Antalya, 30 Agustos Zafer Bayrami’ni Muratpasa Belediyesi’nin Atatürk Kent Meydani’nda düzenlendigi etkinlikle kutladi. Binlerce kisinin katildigi kutlamalarda, Baskan Ümit Uysal ve esi Ümran Uysal’in yani sira CHP Antalya milletvekilleri Aydin Özer, Cavit Ari, Çetin Osman Budak, Rafet Zeybek, CHP Il Baskani Nuri Cengiz’le birlikte çok siyasi partilerden temsilciler, sivil toplum kurulusu yöneticileri yer aldi.

Gençlik orkestrasi sahne aldi

Kent meydaninda kutlamalar Muratpasa Belediyesi Gençlik Orkestrasi’nin konseriyle basladi.

Yaklasik 3 aydir bu büyük konser için çalisan orkestra, aralarinda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdigi sarkilarin da bulundugu muhtesem bir konsere imza atti. Konserde, Muratpasa Gençlik Orkestrasi’na Muratpasa Belediyesi Çocuk Korosu ve Çocuk Dans Toplulugu da eslik etti. Konserin sonunda Baskan Uysal ve esi Ümran Uysal, orkestra sefi ve egitmenlere tesekkür çiçegi takdim etti.

Muratpasa Atatürk Kent Meydani’nda kutlamalar, bu yil Sigorta Shop Kadinlar Voleybol 1. Ligi’nde ‘Sampiyonluk’ hedefiyle mücadelesine baslayacak Muratpasa Belediyesi Spor Kulübü kadin voleybol takimini sahneye çikti. Bu yil kurulan takim, ilk kez Antalya seyircisiyle bulusurken Baskan Uysal da oyuncular, teknik heyet ve kulüp yönetimini sahnede kutladi. Baskan Uysal, burada yaptigi konusmada sunlari söyledi:

“Türkiye’de özellikle voleybol bransinda kadinlarimizin neler yapabildiginin bütün dünya tarafindan görülmesi ayni zamanda Atatürk Cumhuriyeti’nin neler yapabildiginin bütün dünya tarafindan görülmesidir. Kadinlarimizin neler basarabileceginin bütün dünya tarafindan görülmesidir. Muratpasa Belediyesi Spor Kulübü kadin voleybol takimimizin da bütün bu çabalarin Antalya’mizdaki, Muratpasa’mizdaki simgelesmis bir örnegi olarak görüyorum.”

Cumhuriyeti kazandik

Baskan Uysal, kadin voleybol takimi sahneden inerken Muratpasa Atatürk Kent Meydani’ni dolduran binleri selamladi ve konusmasina “30 Agustos’ta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde adeta küllerimizden dogarak, can havliyle, son gücümüzle ‘Bizi bu topraklardan kaziyamazsiniz’, ‘Bizi tarih sahnesinden yok edemezsiniz’ dedik. Bu zafer, bize hem vatanimizi hem de demokratik, laik, sosyal hukuk devleti Türkiye Cumhuriyeti’ni kazandirdi” sözleriyle devam etti.

O yüzden 30 Agustos Zafer Bayrami’nin yilda bir kez degil bin kez kutlanmaya deger oldugunu dile getiren Baskan Uysal, sunlari söyledi: “Biz dünyada farkli bir ülke olduk Kendi kültürümüzde, cografyamizda bambaska bir yere yükseldik. Her ne kadar bunun kiymetini bilmeyip memleketin içinde ve disinda ileri geri konusan insanlar, yapilar da olsa biz demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti Türkiye Cumhuriyeti’ni dünya uygarligina kazandirdik. Ve muasir medeniyet düzeyinin üzerine çikmakta kararliyiz. Mutlaka bir gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdigi muasir uygarlik düzeyini asama idealine ulasacagiz. Nasil 30 Agustos’ta zafer kazandiysak bilimde, kültürde, sanayide, egitimde, saglikta, tarimda yepyeni zaferler kazanacagiz. Ve Türkiye Cumhuriyeti’ni layik oldugu seviye ulastiracagiz.”

Baskan Uysal’in konusmasi sik sik alkislarla kesilirken Antalya’da 30 Agustos Zafer Bayrami kutlamalari Pinhani konseriyle sona erdi.

Kaynak: İHA