Sergen Yalçin Açiklamasi '4. Hakem Kurali Bilmiyor'

Besiktas Teknik Direktörü Sergen Yalçin, Salih Uçan’in kirmizi kart görmesinin ardindan yaptiklari oyuncu degisikliginde maçin 4. hakemi Onur Özütoprak’in kendilerini yanlis yönlendirdigini söyleyerek, “4. hakem kurali bilmiyor. 4. hakem bize 1 yerli oyuncu sokmamizi söyledi. Hakemi zan altinda birakmak istemiyorum ama kurali bilmiyor” dedi.

Süper Lig’in 3. haftasinda Besiktas, sahasinda Fatih Karagümrük’ü 1-0 maglup etti. Mücadelenin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Besiktas Teknik Direktörü Sergen Yalçin, “Kazanmak çok öneliydi. Çünkü son bölümde 50 dakika 9 kisi oynadik. Hazir olmadigimiz sezon basinda bu kadar süre 10 kisi oynamak zordu. Çok iyi mücadele verdi oyuncular. Ilk 3 maçlik periyodu 7 puanla gol yemeden tamamladik. Yavas yavas oyuncularimiz kendilerini gelistirmeye devam ediyor. Geç katilan, henüz hazir olmayan oyunlar var. Alex’i maç oynatarak hazirlamaya çalisiyoruz. Daha da hazir olacak, iyi seyler yapacaktir. Diger oyuncularin da istegi, arzusu bizi memnun etti” ifadelerini kullandi.

“Gol atmasi önemli degil, pozisyona girmesi önemli”

Batshuayi’nin performansina da deginen Yalçin, “O da geç kaldi. Takimla henüz birlik, beraberlik asamasinin atlatmak üzere. Bence performansi gayet iyiydi. Oyuncunun gol atmasi önemli degil, pozisyona girmesi önemli. Bugün 4-5 pozisyona girdi. Böyle pozisyonlara girerse bizim için sorun yok. Fizik olarak güçlü, atletik bir oyuncu, çikana kadar hiç durmadi, çok kostu. Diger oyuncularin performansi da iyiydi. Fizik olarak çok hazir degiliz. Milli amaç arasindan sonra oyuncularimiz daha da hazir olacak. Alex’in ciddi eksigi var. Onu da antrenmanlarda, maçlarda oynatarak hazirlayacagiz. Fizik olarak eksik ama toparlayacak. Istek arzu, iyiydi. 10 kisi kazanmak kolay degil, bu sicak havada. 10 kisiyken 3-4 pozisyonumuz var. Iyi savunduk topu kapinca karsi kaleye gittik” seklinde konustu.



“4. hakem kurali bilmiyor”

Müsabakanin 4. hakemi Onur Özütoprak’in kendilerini yanlis yönlendirdigini belirten deneyimli çalistirici, “4. hakem kurali bilmiyor. 4. hakem bize 1 yerli oyuncu sokmamizi söyledi.

Hakemi zan altinda birakmak istemiyorum ama kurali bilmiyor. Cüneyt hoca da küçük ayrintilar çok güzel kovaliyor. Salih’in ilk sari karti sari kat mi sizce? Gaziantep maçinda Vida’ya yapilan ikinci sari kart sari kart mi? Salih’inki mi daha sari kart, Vida’ninki mi? Geçen hafta Kenan’a yapilan penalti degil miydi? VAR diye sistem var, o VAR neredeydi? Çok konusmak istemiyorum ama maçin kaderini etkileyecek hata olursa canimiz yanar, herkesin cani yanar. Salih’i attin ikinci saridan, peki rakibi neden atmiyorsun? ilk 2-3 haftada bu kadar hata olmamaliydi. Canimizi yakmasinlar, adaletli yönetsinler. Rakip yener, biz yeneriz hakem skora etki etmesin. Biz bu oyunu yillarca oynadik, hakemlerin neleri kovaladigini, neleri kovalamadigini biliyoruz. Bana veriyorsan rakibe de vereceksin. Karagümrük’ün de var ikinci sari pozisyonu. Standart düzgün olsun, herkese esit davranilsin bizim için yeterli” seklinde konustu.



“Kaan Ayhan transferi olmayacak”

Kaan Ayhan transferinin gerçeklesmeyeceginin altini çizen Sergen Yalçin, “Sag tarafta alternatif bize göre var. Sonunda Mehmet’i stopere, Necip’i sol beke koyduk. Birisi oynar orada. Elimizde 22-23 futbolcu var. Tabii ki biz de isteriz arkasinda bir Türk sag bek olsun, yabanci olmuyor çünkü. Antrenörlügü biraktik, matematige basladik. Elimizde hesap makinasiyla kulübede oturuyoruz” dedi.



“Sampiyonlar Ligi’nde zor bir gruba düstük”

Sampiyonlar Ligi’nde Borussia Dortmund, Sporting Lizbon ve Ajax ile eslestikleri C Grubu’nu degerlendiren siyah-beyazlilarin çalistiricisi, “Sampiyonlar Ligi’nde zor bir gruba düstük. Çok daha zor gruplar var. Sampiyonlar Ligi’nde kolay kura olmaz. Bizim grup kebap gibiyse biz anlamiyoruz bu isten. Bence çok güçlü takimlar, tempolu ve güçlü oyunculara sahip takimlar. Içimizde heyecanlanmadik degil, yapabilir miyiz diye. Deneyecegiz, burasi Besiktas. Oynamamdan hiçbir maç kazanilmiyor. Oyunun temposuna ayak uydursak yenebiliriz diye düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA