Nilüfer'in Kitap Okuma Sampiyonlari Ödülüne Kavustu

Nilüfer Belediyesi’nin düzenledigi “Boyun Kadar Kitap Oku” etkinliginde dereceye giren çocuklar, ödüllerine kavustu. Ödül olarak Nilüfer Belediyespor Yaz Spor Okullari’nda çesitli branslarda egitim alan çocuklar, gösterdikleri çabanin karsiligini, sevdikleri bransta spor yaparak aliyorlar.

Nilüfer Belediyesi’nin düzenledigi, çocuklara kitap okuma aliskanligi kazandirmayi ve okumayi daha eglenceli bir hale getirmeyi hedefleyen “Boyun Kadar Kitap Oku” etkinligi, binlerce çocugun daha fazla kitapla bulusmasini sagliyor. En çok kitabi okuyarak yarismada dereceye giren çocuklar, dönem sonunda ödüllendiriliyor. Nilüfer’deki devlet okullarinda okuyan ve projenin 2020-2021 yili etkinligine katilarak sampiyon grupta yer alan çocuklar da, ödüllerine kavustu. Kitap okuma sampiyonlari, Nilüfer Belediyespor Yaz Spor Okullari’nda diledikleri bransta, deneyimli egitmenler esliginde üç haftalik egitim alma hakki elde etti. Nilüfer Belediyespor Yaz Spor Okullari’ndan yüzme, tenis, jimnastik, voleybol ve basketbol bransini tercih eden çocuklar, gösterdikleri çabanin karsiligini, sevdikleri dalda spor yaparak aliyorlar. Farkli spor branslariyla tanisan çocuklar, yaz dönemini spor yaparak verimli bir sekilde geçirme firsati buluyor.

Yarismanin sampiyonlari arasinda yer alan ögrencilerden Ismail Kadriye Solakogullari Ortaokulu ögrencisi Beren Dinç ile Nesrin Fuat Bursali Ilkokulu ögrencisi Ceyda Can, ödül olarak Nilüfer Belediyespor Yaz Spor Okullari’nda kort tenisi bransini tercih ettiklerini dile getirdi. Kendisine ödül olarak verilen üç haftalik kort tenisi egitiminin sona erdigini, ancak bu sporu çok sevdigi için egitim almaya devam ettigini belirten Beren Dinç, “Nilüfer Belediyesi’ne bu hediyesi için tesekkür ediyorum. Burada ayni zamanda yeni arkadaslar edindim. Eglenceli vakit geçiriyorum ve çok mutluyum” diye konustu.

Nilüfer Belediyesi’nin verdigi ödülle tenis sporunu kesfettigini ifade eden Ceyda Can da, yaz dönemini spor yaparak verimli bir sekilde geçirdigini söyledi.

Can, “Burada kort tenisini ögreniyorum. Burada hem spor yapiyorum hem de yeni arkadaslar ediniyorum. Gelecek yil yarismaya yeniden katilip, kazanmak için daha fazla kitap okuyacagim. Herkese bol bol kitap okumasini tavsiye ediyorum” seklinde konustu.

Okuma sampiyonlari arasinda yer alan isimlerden Görükle Dumlupinar Ilkokulu ögrencisi Emir Çolak ile Kayapa Ortaokulu ögrencisi Eslem Naz Durmus da, ödül olarak yüzme bransini seçerek, Nilüfer Belediyesi Çali Kapali Yüzme Havuzu’nda egitim aliyor. Boyun Kadar Kitap Oku yarismasinda üçüncü sampiyonlugunu elde ettigini belirten Emir Çolak, yüzme egitimi sayesinde yeni teknikler ögrenerek kendisini gelistirdigini dile getirdi. Kitap okumayi çok sevdigini ve gelecek yil yarismada dereceye girebilmek için daha fazla kitap okuyacagini ifade eden Eslem Naz Durmus da, Nilüfer Belediyesi’ne ödül için tesekkür etti.

Kaynak: İHA