GÜNDEM ÖZETI / 29 Agustos 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Bayraktar Akinci Taarruzi Insansiz Hava Araci Teslimat ve Mezuniyet Töreni'ne katilacak.

(Tekirdag/16.00)

2- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Ankara Büyüksehir Belediyesinin "Mamak Kentsel Dönüsüm Projesi ve 2021 Yili Projeleri Temel Atma, Açilis ve Tanitim Töreni"ne katilacak.

(Ankara/17.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Almanya Disisleri Bakani Heiko Maas ile ortak basin toplantisi düzenleyecek.

(Antalya/18.30)

2- Afganistan'in baskenti Kabil'de düzenlenen terör saldirilarinin ardindan ülkedeki gelismeler takip ediliyor.

GÜNCEL

1- Kastamonu ve Sinop'taki sel felaketine iliskin gelismeler izleniyor.

2- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Japonya'nin baskenti Tokyo'da düzenlenen 2020 Paralimpik Oyunlari'nda milli sporcularin madalya mücadelelerini izleyecek.

(Tokyo/03.40/13.20)

2- 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'na Japonya'da devam edilecek. Atletizmde Havva Elmali, Hamide Dogangün, Zübeyde Süpürgeci, Mihriban Korkmaz, halterde Sibel Çam, okçulukta Sevgi Yorulmaz ile Karisik Takim Makarali Yay ekibi ve judoda Raziye Uluçam müsabakaya çikacak. Tekerlekli Sandalye Basketbol Erkek Milli Takimi, grup maçinda Kolombiya ile karsilasacak.

(Tokyo/03.00/15.30)

3- A Milli Kadin Voleybol Takimi, 2021 Avrupa Sampiyonasi 8'li final maçinda Çekya ile karsi karsiya gelecek.

(Plovdiv/17.30)

4- Süper Lig'in 3. haftasi Kasimpasa-Galatasaray, Demir Grup Sivasspor-Göztepe, GZT Giresunspor-Trabzonspor, Altay-Fenerbahçe maçlariyla tamamlanacak.

(Istanbul/Sivas/19.15/Giresun/Izmir/21.45)

5- TFF 1. Lig'in 3. haftasi Büyüksehir Belediye Erzurumspor-Royal Hastanesi Bandirmaspor, Gençlerbirligi-Manisa, Denizlispor-MKE Ankaragücü, Istanbulspor-Altinordu müsabakalariyla sonlanacak.

(Erzurum/Ankara/19.15/Denizli/Istanbul/21.45)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA