Fatih Terim Açiklamasi 'Sampiyonlar Ligi Kurasi Gibi Kura Çektik'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Avrupa Ligi’nde Lazio, Marsilya ve Lokomotiv Moskova ile yer aldiklari grup hakkinda yaptigi açiklamada, "Sampiyonlar Ligi kurasi gibi kura çektik. En agir kurayi biz çektik" dedi.

Süper Lig’in 3. haftasinda Galatasaray deplasmanda karsi karsiya geldigi Kasimpasa ile 2-2 berabere kaldi. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 3 günde bir maç oynuyoruz. Bunlarin hepsi tamam. Bir 10, 15 ile 45 arasi var, muhtesem top oynadik. 2-0 öndeyiz. 3., 4., 5., 6.’yi kaçiriyoruz. Rakibinizi en kötü 2-0 yenebilirsiniz. 2-1 daima herkesin umududur. 2-0, 3-0 baska bir oyun oynanir. Maalesef çok basitlerini atamadik. Basit paslari kullanamadik. Yapamayinca 2-0 da bitebilirdi. Maalesef topu kaybettigimiz yerle golü yedigimiz yerle 3’e 1’iz. Gol yedik. Bu bizi biraz üzdü. Çünkü daha rahat oyun oynayacaktik. Ikinci yarinin bir bölümünde zaten düsecegimiz asikar. Skor ve rahat oyunla topun bizde olmasini saglayarak fizik düsüsümüzü halledebilirdik. 60’tan sonra aklimizda olmayan çikarken gol yiyince rakip yükseldi. Bizim son 15 dakikada bazi oyuncularimiz fiziksel olarak gitmez oldu. Dolayisiyla buna ragmen 1-2 pozisyon bulduk. O da olmadi. 3-2 de kaybedebilirdik. Buradaki akilda olmayan Alex’in çikisiydi. Midesinde problem oldu. Denedik, ’Agrim var’ deyince almak zorunda kaldik. Buna ragmen Galatasaray 2-0 öne geçtiyse kazanmali. Bunun herhangi bir özrü yok maalesef" diye konustu.



"Kendi problemlerini onlar gol atarak çözecekler"

Mbaye Diagne ile Mustafa Muhammed’in gol atamamasiyla ilgili olarak sorulan soruya Terim, "Ben ilaç keske olsa da versem. Benim verecegim ilaç forma. Galatasaray’in 9 numarasini veriyorsak ilaç odur. Yoksa benim yanimda oturacak. Pozisyona girmeleri bizim için sevindirici. Golcüler atarlar. Diagne’yi yorgun oldugu için çikardim. Mustafa girdi. Orta sahalarimizin, defansimizin atmasi sevindirici. Esas beklediklerimiz de atarsa zaten olay kendiliginden çözülmüs olur. Kendi problemlerini onlar gol atarak çözecekler" seklinde konustu.

Yorgunlukla ilgili sorulan soruya ise basarili teknik adam, "Yüzde yüz. Bunun anlatimi o. Kolay bir sey degil. Oraya is varmadan isi bitiririz diye plan yapmistik. Dogru da gidiyordu. Ilk yari Diagne, Kerem, Baris, Morutan, Alex, Berkan gayet iyi, istediklerimizi yaparken herkese de keyifli anlar yasatarak, rahat rahat girdiler pozisyona. Hiç pozisyon yokken içeri girerken, 30 saniye kala gol yiyorsunuz. Bu üzüyor. Ne olursa olsun oyuncu olarak acabayi sokuyor. Kritik maçlarda da yapiyoruz. Bu tip maçlar bazen aklinizda olmayacak, uymayacak bir sonuç bu. Ama ögrenecek onlar da. Bazen aci ders verir hayat. Bu onlardan bir tanesi" ifadelerini kullandi.

Deneyimli teknik adam, genç oyuncularin performanslarin memnun oldugunu belirterek, "Bu hatalar olacak. Bütün oyuncularim elinden geleni yapiyor. Bazen istemediginiz isler de oluyor. Biz o hatalari en aza indirmeye çalisacagiz. Onlar benden daha çok üzülmüstür. Bugün kaybedebilirdik de. Hiçbir oyuncum hayal kirikliga ugratmadi" dedi.



"Sampiyonlar Ligi kurasi gibi kura çektik"

UEFA Avrupa Ligi grup kuralari da degerlendiren Fatih Terim, "UEFA önemli kurulus. Dedi ki, Galatasaray’in yeri Sampiyonlar Ligi’dir. Onun için ben ona öyle bir kura çekeyim, Sampiyonlar Ligi’ne yakisir yerde dursun. Sampiyonlar Ligi kurasi gibi kura çektik. En agir kurayi biz çektik. Zor takimlar. O günlerde biz daha iyi olacagiz. Onlarin atmosferi buradan daha farklidir. Herkesle çata çat oynayacagiz" açiklamasinda bulundu.

Transfer ile ilgili ise Terim, "Bir yandan bazi oyuncularla ayrilma konusmalari yapiliyor. Bir yandan da bazi oyuncularla iliskimiz devam ediyor. Birkaç günde onlari da hallederiz. Ne olursa olsun büyük bir bölümünü hallettik. Çalisiyoruz" dedi.

Daha önce takimda orta sahada Felipe Melo ve Fernando tarzi gibi oyunculara sahip oldugunu, simdi olmamasinin taktik anlayistan olup, olmamasinin sorulmasi üzerine deneyimli teknik adam, "Her zaman bir Mele her zaman Fernando bulamiyorsunuz. Açikçasi o mevkiler benim futbol anlayisim açisindan önemli oldu. Bakalim daha var transfere. Her sey olabilir. Gedson’u da onun için geçen oraya almistik. Seri’yi, Lemina’yi o yüzden oraya aldik. Bakalim daha var. Taylan da bize çok önemli isler yapti. Taylan’i bir kenara birakmayalim. Kaptiktan sonra 50 metre var. O top kesilse su anda o mevzuyu konusmuyor olacagiz. Taylan da Berkan da bize lazim oyuncular. Orta sahaya düsünüyoruz zaten. Gedson’u düsündügümüze göre çok açik" ifadelerini kullandi.

Milli takim arasini iyi degerlendirmek istediklerini ifade eden Terim, "Asagi yukari 11 oyuncumuz milli takimlara gidiyor. Kalan oyuncularimizla bu arayi en iyi sekilde degerlendirecegiz. Iki tane de maç oynayacagiz. Dinlenmekte yarar var. Dinlendikten sonra trafik bir hayli sikisik. Futbolda çarsambalar, persembeler, pazarlar, cumartesiler dolu. Profesyonel futbolcular kendilerini buna göre hazirlayacaklar. Onun burayi en iyi sekilde degerlendirmeye çalisacagiz" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA