Fatih Tekke Açiklamasi 'Burasi Bursaspor, Biz Böyle Oynayamayiz'

Bursaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Eyüpspor maçi sonrasi, en az 4 transfer yapmalari gerektigini belirterek, “Kenar oyuncusu, stoper, sag bek ve alternatif forvete ihtiyacimiz var. Burasi Bursaspor. Biz böyle oynayamayiz" dedi.

Bursaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Eyüpspor’a 2-0 maglup olunan maç sonrasi açiklamalarda bulundu. Genç teknik adam sunlari söyledi: “Maç öncesi en önemli oyuncularimizdan bir tanesi Tim Matavz’i kaybettik. Taha da son maçta sakatlandi. Sag bekimiz mevki olarak sol bek olarak kullandik. Eksik mevkilerimiz var. Fakat sunu söyleyeyim, önde baski yedik, istemedigim oyun tarzina büründü oyun. Maçin degerlendirmesinde, tek olumlu bir hücumumuz vardi. Sorumluluk bana ait. Basit paslar ve hatalar yaptik. Rakip de cesaretlendi. Ilk yarida gol bulabilirdi rakibimiz. Ne olursa olsun oyunumuzu oynamamiz gerekiyordu. Bugün bir sey gösteremedik. Burasi Bursaspor, biz böyle oynayamayiz. En kötü baslangiç nasil olabilirdi, sakat oyuncular, sakatlanan oyuncular, oyunu terk eden oyuncular. Elbette sorumluluk bana ait. Taraftarimiza ve camiamiza bir seyler göstermek zorundayiz. En iyi kadro biz miyiz? Hayir degiliz. Ama en iyisi olmak için adayi. Böyle bir baslangiçtan dolayi üzgünüm. Bundan sonra yapmamiz gerekenleri oyuncularima söyledim. Çalisacagiz Bursaspor camiasi Süper Lig’de sampiyon olmus bir takim. Bunu herkes bilmeli. Oyuncularim da bilmeli. Biz pes edemeyiz. Önemli oyuncularimiz var. Genç oyuncularimiz var. Ismen iyiler Eksik buldugumuz mevkilere kulübümüze uygun ve yakisir sekilde oyuncular katabilmek. Katarsak iyi, katmazsak da böyle olmamali.”

Fatih Tekke, transfer istedigi bölgeleri açikladi

Fatih Tekke transferle ilgili olarak da dikkat çeken ifadeler kullanarak, “Kenar oyuncusu, stoper ve sag bek lazim. Ismail Çokçalis’in nasil gelecegini de bilmiyorum. Hedefe oynayacaksak bunlar lazim. Santraforsuz basladik. Alternatif santraforumuz da genç. Daha coskulu ve genç oyuncularini uygun atmosferlerde kullanmamiz lazim. En az 4 transfere ihtiyacimiz var” dedi.

Genç oyuncularla ilgili de konusan Tekke, “Gerekli analizleri yapabilmem için biraz süre lazim. Genç oyuncular geçen sene iyi performans ortaya koydu. Bu sene de yapabilirler mi? Evet yapabilirler ama geçen sezondan çok daha kaliteli bir lig var. Ve hedefe yürümemiz lazim” ifadelerini kullandi.

Genç teknik adam ayrica oyundan erken çikan Ofosu’nun adalesinde çekme oldugunu belirtirken, milli arayi da hazirlik maçi yaparak degerlendireceklerini belirtti.

Kaynak: İHA