Erdek'te Zipkinla Balik Avlama Sampiyonasi Yapildi

Balikesir’in Erdek kirsal Ilhanlar Mahallesi’nde düzenlenen Zipkinla Balik Avlama Sampiyonasi büyük ilgi gördü. Sampiyonada avlanan toplam 116 kilogram baligik Erdek’te, ekonomik durumu iyi olmayan ailelere dagitilacak.

Erdek’te düzenlenen sampiyonada takim halinde birinciligi Bursa’nin Çalikusu Spor Kulübü, ikinciligi Aydin’in Söke Belediyespor Kulübü, üçüncülügü Balikesir Belediyespor Kulübü elde etti. 25 takimdan 100 yarismacinin katildigi sampiyonada toplamda 116 kilogram balik avlandi. Eskina, Kitla, Sagol(Karagöz) ve Kefalin avlandigi sampiyonada, bireysel olarak dereceye giren 16 yarismaci, kasim ayinda yapilacak Türkiye sampiyonasina katilarak, Milli Takim aday kadrosuna girmeye çalisacaklar.

Sampiyonanin ödül töreninde ilk konusmayi Balikesir Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Lokman Aricioglu yapti. Aricioglu, Balikesir’in Marmara ve Ege kiyilarinin, her çesit deniz sporuna uygun olduguna isaret edip, bu sampiyonalara ev sahipligi yapmaktan mutlu duydugunu belirterek, bundan sonra da spor turizmini gelistirmeye, sahillerimize ve havuzlarimizi bunun için daha uygun duruma getirmeye çalisacagiz” dedi.

Ardindan kürsüye gelen Sualti Federasyonu Baskani Prof. Dr. Sahin Özen, ülkemizde zipkinla balik avlama sporuna ilginin büyük olduguna dikkati çekerek, sunlari söyledi: “Bu sampiyonayi pandemi nedeniyle iki yildir yapamiyorduk. Bugün burada yaptigimiz sampiyonaya yüksek bir katilim olmasindan mutluyuz. Basta Erdek olmak üzere Balikesir ili, en uzun kiyi seridine sahip olarak bu sampiyona için çok elverisli. Erdek’te bu sampiyonanin üçüncüsünü yapiyoruz. Sampiyonaya katilan tüm takimlarimiza ve sporcularimiza, organizasyona destek veren herkese tesekkür ederim” dedi.

Zipkinla balik avlamada, son 5 yilda, dünya sampiyonalarinda basarili olarak kürsüye çiktiklarina dikkati çeken Özen, “Simdi Milli Takimimiz, eylül ayinda, Italya’nin Sicilya kentinde yapilacak sampiyonaya katilacak. Italya’dan da basarili bir sonuç bekliyorum” dedi.

Federasyon Baskani Özen’in konusmasinin ardindan ödül töreni yapildi.

Sampiyonanin bireysel siralamasinda ilk 10 arasinda su sporcular yer aldi:

1) Ferit Çalikusu (Çalikusu Spor Kulübü)

2) Hüseyin Tasdibi (Söke Belediyespor)

3) Semih Ince (Balikesir Büyüksehir Belediyespor Kulübü)

4) Emrah Yilmaz (Sökespor Kulübü Dernegi)

5) Hakan Kara (Çalikusu Spor Kulübü)

6) Ahmet Volkan Demircioglu (Bodrum Spor Kulübü Dernegi)

7) G. Kaan Demircan (Limit Doga Sporlar Kulübü)

8) Tufan Albayrak (Söke Belediyespor)

9) Firat Yagci (Balikesir Büyüksehir Belediyespor)

10)Tarik Önemli (Çalikusu Spor Kulübü)

Sampiyona kapsaminda avlanan toplam 116 kilogram baligin, Erdek Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü araciligiyla Erdek’te, ekonomik durumu iyi olmayan ailelere dagitilacagi bildirildi.

Kaynak: İHA