Bursaspor-Eyüpspor Maçinin Ardindan

Bursaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke: 'Ne olursa olsun bu oyunu oynamamiz gerekiyordu. Bugün bir sey gösteremedik. Burasi Bursaspor, biz böyle oynayamayiz' Eyüpspor Teknik Direktörü Zafer Turan: 'Maçi kazanmasini bildik. Bütün takimi kutluyorum'

TFF 1. Lig'in üçüncü haftasinda Eyüpspor'a 2-0 maglup olan Bursaspor'un Teknik Direktörü Fatih Tekke, "Ne olursa olsun bu oyunu oynamamiz gerekiyordu. Bugün bir sey gösteremedik. Burasi Bursaspor, biz böyle oynayamayiz." dedi.

Tekke, maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda, maç öncesi en önemli oyuncularindan bir tanesi olan Tim Matavz'in kadroda yer almadigini, Taha'nin da son maçta sakatlandigini söyledi.

Takimda eksik mevkilerinin oldugunu ifade eden Tekke, "Önde baski yedik, istemedigim oyun tarzina büründü oyun. Maçin degerlendirmesinde, tek olumlu bir hücumumuz vardi. Sorumluluk bana ait. Basit paslar ve hatalar yaptik. Rakip de cesaretlendi. Ilk yarida gol bulabilirdi rakibimiz. Ne olursa olsun bu oyunu oynamamiz gerekiyordu. Bugün bir sey gösteremedik. Burasi Bursaspor, biz böyle oynayamayiz." dedi.

Sorumlulugun kendisine ait oldugunu dile getiren Tekke, böyle bir baslangiç için üzgün oldugunu belirterek, "Bundan sonra yapmamiz gerekenleri oyuncularima söyledim. Çalisacagiz. Bursaspor camiasi Süper Lig'de sampiyon olmus bir takim. Bunu herkes bilmeli. Oyuncularim da bilmeli. Biz pes edemeyiz. Önemli oyuncularimiz var. Genç oyuncularimiz var. Eksik buldugumuz mevkilere kulübümüze uygun ve yakisir sekilde oyuncular katabilmek. Katarsak iyi, katmazsak da böyle olmamali." diye konustu.

Tekke, transferle ilgili açiklamalarda bulunarak, sunlari kaydetti:

"Kenar oyuncusu, stoper ve sag bek lazim. Ismail Çokçalis'in nasil gelecegini de bilmiyorum. Hedefe oynayacaksak bunlar lazim. Santrforsuz basladik. Alternatif santraforumuz da genç. Daha coskulu ve genç oyunculari uygun atmosferlerde kullanmamiz lazim. En az 4 transfere ihtiyacimiz var. Genç oyuncularla ilgili gerekli analizleri yapabilmem için biraz süre lazim. Genç oyuncular geçen sene iyi performans ortaya koydu. Bu sene de yapabilirler mi? Evet yapabilirler ama geçen sezondan çok daha kaliteli bir lig var ve hedefe yürümemiz lazim."

- Eyüpspor cephesi

Eyüpspor Teknik Direktörü Zafer Turan da Bursaspor'un üçüncü maçinda üçüncü teknik adamiyla karsilasmaya basladigini, oyun planlarini analiz ederken Fatih Hoca'nin diger takimlarda nasil taktik yaptigini da analiz ettiklerini vurguladi.

Bu dogrultuda karsilasmanin istedikleri gibi basladigina dikkati çeken Turan, söyle konustu:

"Önde baski ile basladik. Yarim saat rakibi çikartmadik ve pozisyon bulduk. Ikinci yarida kontrollü oynamamiz gerekiyordu. Takim biraz yoruldu ve taktigimizi degistirdik. Bos alanlar bulacagimizi da biliyorduk. Maçi kazanmasini bildik. Bütün takimi kutluyorum. Bursaspor çok büyük ve Süper Lig'de sampiyonluk yasamis bir camia. Antrenman için de tesislerini açtilar. Pandemiden dolayi gerçek taraftar kitlesi maça gelemedi belki ama zorlu bir deplasman oldugunu biliyoruz. Fatih Tekke ile çikis yakalayacaklarini düsünüyorum."

Kaynak: AA