Ayhancan Güven, Belçika'da Podyumda

Türkiye’nin en basarili motorsporlari pilotlarindan Red Bull sporcusu Ayhancan Güven, 2021 Porsche Supercup Serisi’nin besinci yarisinda ikinci podyum derecesine ulasti. Belçika’daki Spa-Francorchamps Pisti’nde yogun yagmur altinda gerçeklesen yarista harika bir performans gösteren Ayhancan Güven, altinci cepten basladigi yarista ikinci olmayi basardi. 2021 Porsche Supercup takviminin altinci yarisi 5 Eylül’de yine Hollanda’da Zandvoort Pisti’nde kosulacak.

Türkiye’nin en basarili motorsporlari pilotlarindan biri olarak gösterilen Ayhancan Güven, 2021 Porsche Supercup Serisi’nde ikinci podyum derecesine Belçika’da ulasti. Porsche Supercup takviminin besinci yarisi Spa-Francorchamps Pisti’nde kosulurken, Ayhancan Güven harika bir performans ortaya koydu. Yogun yagmur altindaki mücadeleye altinci cepten baslayan basarili pilot, bitis çizgisinden de ikinci sirada geçmeyi basardi. Bu sonuçla Ayhancan, sezonun ikinci poydum derecesine ulasti.

Yarisa altinci siradan baslayan Red Bull sporcusu Ayhancan Güven, ilk virajda rakiplerinin baskisina çok iyi bir sürüsle karsi koydu ve dördüncülüge yükselmeyi basardi. Startin hemen ardindan Larry Ten Voorde spin atarak diger sürücülere zor anlar yasatirken, Ayhancan bu firsattan yararlanarak ikinci siraya yükseldi. Bu noktadan sonra konumunu korumayi basaran Ayhancan Güven, son iki tur kala Dylan Pereira ile kiyasiya bir birincilik mücadelesine giristi. Ayhancan, takim arkadasi Pereira’nin kendisini çimlere kadar çikarmasinin ardindan sakinligini koruyarak ikinci sirada kalmayi tercih etti. Yarisin bitimine çok az kala çikan sari bayraklar sebebiyle Ayhancan Güven ikinci olarak mücadeleyi podyumda tamamladi. 2021 Porsche Supercup takviminin altinci yarisi 5 Eylül’de Hollanda’da Zandvoort Pisti’nde kosulacak.

Kaynak: İHA