Yozgatli Engelli Yüzücü Rahmi Ersoy'un Hedefi Paralimpik Oyunlar

Yozgat’ta 2004 yilinda geçirdigi trafik kazasinda sag kolunu kaybeden 30 yasindaki Rahmi Ersoy, 2017 yilinda tanistigi yüzme sporunda, kendini gelistirerek katildigi birçok turnuvada altin madalya kazandi.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne ait yari olimpik havuzda antrenman yapan Ersoy, Avrupa ve paralimpik oyunlarinda yarismayi hedefliyor.

Ersoy, gazetecilere yaptigi açiklamada, yüzme sporunu sevdigini söyledi.

Yozgat'ta 2017 yilinda yüzme havuzu açilmasiyla bu spora basladigini anlatan Ersoy, sunlari kaydetti:

"Bu arada Türkiye sampiyonlarinda yüzme deneyimlerim oldu. Haftanin 6 günü burada antrenman yapiyorum. Isparta’da düzenlenen yarismada Avrupa barajini geçtim. Kendi stilim olan 100 metre kelebekte Belarus'ta ülkemi temsil ettim, 1 altin 2 gümüs madalya ile döndüm. Gaziantep’teki Türkiye sampiyonasinda 2 stilde altin, 4 stilde bronz madalya ile döndüm. Istanbul’daki kitalar arasi yüzme yarisina katildim ve kitalar arasi yüzücü unvanini aldim."

Ersoy, milli takim seçmelerine katilacagini ve oradaki olimpiyat barajini geçerek milli takima girmek istedigini ifade ederek, "Olimpiyatlarda, büyük Avrupa oyunlarinda da yarismak istiyorum." diye konustu.

Engellilere seslenen Ersoy, "Ilimizde bulunan engelli kardeslerim de evde durmasinlar, hayata küsmesinler. Bir brans seçerek spor yapabilirler. Ben burada her türlü destek ve yardimi sunabilirim. Engelli kardeslerim burada yüzme ve diger branslarla hayatlarini daha keyifli bir sekilde devam ettirebilirler." ifadelerini kullandi.

Yüzme Antrenörü Ilker Sefa Onus da Rahmi Ersoy'un 2017 yilindan itibaren sporculari oldugunu belirtti.

Onus, Ersoy'un çesitli yarislara katilip üstün basarilar elde ettigini dile getirerek, "Birçok yarismada birincilikleri vardir. Bedensel engelli yüzme yarislarinin daimi elemanidir. Rahmi, azmi ve yetenegi ile kendinden küçük sporculara örnek bir yarismaci ve sporcudur." seklinde konustu.

Kaynak: AA