Yanal Açiklamasi'bu Takima Yazik Etmeyin'

FT Antalyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, maç sonunda kendisine yönelik hakaretlerle ilgili, "Ne idügü belirsiz bir adam sonuca kiziyor. Yok böyle bir sey. Bu takima yazik etmeyin. Bu takimin gelecegi bizim için çok önemli"dedi.

Süper Lig’in 3. haftasinda FT Antalyaspor, sahasinda karsilastigi Çaykur Rizespor’u 3-2 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Yanal, kazanmak için her seyi yaptiklarini ve mücadele ettiklerini söyledi.



Genç oyunculari kazanmak için çabaladiklarini dile getiren Yanal, “ Bunun da Antalyaspor’un gelecegini kazanmak için planladigimizi belirttik. Türkiye’de futbolun geldigi yerler belli. Batmayan, problem yasamayan, finansal sorunu olmayan kulüp yok ki. Bunlar kulüplerin finansal konularda disiplinsizlik, takipsizlik, denetimsizlik ne derseniz deyin bir çok problem yasaniyor. Birçok kulüp kapanarak yeni adiyla tekrar açildi. Ya da 1920-1930 adlariyla yeniden açildi” diye konustu.

"Genç oyuncularla yola çiktik"

Önceki dönem baskanlardan Ali Safak Öztürk’ü öven Yanal, “ Safak bey bu kulübü terk ederek ayrilmadi. Bu kulübe çok büyük katkilar vererek ayrildi. En azindan büyük bir yükün altina girerek ayrildi. Biz de o dönemler transferler konusunda çok israrci olmadik. Bu takimi tutmak ve bu takimi finansal olarak disiplinli bir hale getirmek için genç oyunculara yönelmeyi düsündük. Transfer yasagi olan dönemde oyuncularimiz sakatlanmalarina ve hatta futbolu birakma risklerine ragmen ellerinden geleni yaptilar. Biz bu takimi terk etmedik. Biz projelerimizin burada gerçeklesmesi gerekiyordu. Bu süreci dogru yönetmeye çalistik. Bu sene de yine finansal olarak limitleri asmadan, genç oyuncularla yola çiktik. Bugün 3 gol atan futbolcu 23 yasinda. Daha genç oyuncularimiz gelecek. Bu süreçte biz Antalyaspor’un gelecegini kazanmak istedik. Yaklasik 30 yildir bu isin içindeyim. Kariyerimde bunu yapmak ve bu sekilde bir kulübü hem finansal açidan, hem de oyuncu donanimi açisindan iyi yerlere getirmek benim vizyonumda var. Bunu daha önce yaptim” diye konustu.

"Bu takima yazik etmeyin"

Maç sonunda hakaretlere maruz kalmasiyla ilgili de konusan Yanal, “ Ne idügü belirsiz, bilgisi olmayan fikri olan, sadece yillardir biriktirdigimiz öfke ve kini sporun içinde tutan ve bu kin, öfkeyle maglubiyet veya galibiyete sevinmeden sonuca küfreden bu türlü bir kültürün artik bu ülkeden kalkmasi gerekiyor. Ne idügü belirsiz bir adam sonuca kiziyor. Yok böyle bir sey. Bu takima yazik etmeyin. Bu takimin gelecegi bizim için çok önemli”dedi.

"Ne olacak ilk defa ayrilmiyoruz"

Antalya’nin sahip oldugu alt yapi tesisleriyle de önemli bir yer oldugunu kaydeden Yanal, “Bütün takimlar Antalya’yi biliyor. Kendi içimizde de gelecek vizyonu olmayan varsa bunu oturur konusuruz. Ne olacak ilk defa ayrilmiyoruz ki, ilk defa gitmiyoruz. Ilk defa birakmiyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu aldigi kararlarla bir çok engeli asmamiza da engel oldu. Çünkü tabanin kararlarini da uygulamiyor. Futbolda alinan kararlarda kimse bizim fikrimizi sormuyor. Aksam Fatih hoca bagiriyor. Bugün ben bir seyler söyledim. Olursa bakacagiz. Türk futbolu bu kadar hoyrat bir sekilde yönetilmemeli. Bugün mesele Ersun Yanal meselesi degil, mesele takim meselesi, oyuncu meselesi degil, mesele zihniyet, anlayis, felsefe, bir vizyon meselesi. Gelmeyin kardesim bu tür insanlar burada bulunmayin. Yenmenin de bir adaleti, ruhu olmali, bedeli olmali. Bu ne ya. Vahsice yenmenin bedeli yok” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA