Yabanci Uyruklu Engelli Iki Futbolcu, Kendilerini Darbettigi Gerekçesiyle IETT Soföründen Sikayetçi Oldu

Pendikspor Ampute Futbol Takimi oyunculari Ganali Fuseini Iddi ve Hamza Mohammed, kendilerini darbettigi iddiasiyla IETT soföründen sikayetçi oldu.

Alinan bilgiye göre, engelli sporcular Iddi ve Mohammed, 25 Agustos'ta protez almak için gittikleri Sultanbeyli'den dönüste Veysel Karani ile Sultanbeyli hattinda sefer yapan IETT otobüsüne bindi.

Inecekleri duragi kaçiran sporcular ile soför arasinda tartisma çikti. Tartisma sirasinda IETT soförünün kendilerini darbettigini belirten sporcular, hastaneden darp raporu aldiktan sonra polis merkezine giderek soförden sikayetçi oldu.

Ganali Fuseini Iddi, sikayetinde, engeli oldugu için ayaga kalkip otobüsteki dügmeye basamadigini belirterek, soförün durakta durmamasi üzerine cama vurarak uyardigini, sonraki durakta inerken de elinde protez oldugu için yardim istedigini, bu sirada aralarinda tartisma çiktigini anlatti.

Soförün kendisine hakaret ettigini belirten Iddi, "Ben ve arkadasim otobüs soförüne bir sey demedigimizi anlatmaya çalistik. Otobüs soförü asagiya indi, bana yumruk atti, direkt yere düstüm. Kendimi kurtarmaya çalisiyordum, çünkü otobüs soförü beni birakmadi. Hamza ve otobüs soförü yere düstü. Insanlar bizleri ayirdi. Otobüs soförüne vurmadim." ifadelerini kullandi.

Pendik Belediye Baskani Ahmet Cin, yaptigi açiklamada olayi kinayarak, "Pendikspor Ampute Futbol Takimimizda forma giyen yabanci uyruklu iki futbolcu kardesimize IETT soförü tarafindan yapilan irkçi saldiriyi siddetle kiniyorum. Kadim yasam anlayisimizin en büyük düsturu olan insan esitliginden yoksun bu talihsiz olayin bir daha yasanmamasi adina konunun takipçisi olacagiz." dedi.

Kaynak: AA