TFF Yöneticisi Hacikerimoglu'ndan Dostluk Mesaji Açiklamasi

'Sporla uyusmayan ve komsuluk iliskilerinden uzak görüntüler son bulacak. Hep birlikte kardesçe maçlar izleyecegiz. Bölge kardesligi vazgeçilmezimiz'

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hacikerimoglu, sporla uyusmayan ve komsuluk iliskilerinden uzak görüntülerin son bulacagini, hep birlikte kardesçe maçlarin izlenecegini belirtti.

Hacikerimoglu, TSYD Trabzon Subesi Dergisi'ndeki röportajinda, Trabzonspor'un öncülügünde Çaykur Rizespor ve Giresunspor arasinda dostluk köprülerinin kurulacagini belirterek, "Sporla uyusmayan ve komsuluk iliskilerinden uzak görüntüler son bulacak. Hep birlikte kardesçe maçlar izleyecegiz. Bölge kardesligi vazgeçilmezimiz." ifadelerini kullandi.

Trabzonspor'un, Anadolu'nun agabeyi konumunda olduguna dikkati çeken Hacikerimoglu, su degerlendirmede bulundu:

"Geçmiste bazi kirginliklar olmus olabilir. Ancak burada Trabzonspor basta olmak üzere tüm kulüpler yapici bir rol üstlenmek zorunda. Trabzon, Giresun ve Rize'nin arasinda bir sehir. Bu insanlar tarih boyunca hep birlikte yasamis. Aramizda akrabalik baglari var, dostluklar var. Simdi geçmisi bir kenara koyarak yeni bir planlama ile hem bölge çocuklarinin gelisiminin ortak takip edilmesi hem de aradaki dostluk baglarinin örnek olacagi bir yapiya geçilmeli. Bunun için önemli adimlar atildi. Trabzonspor, Çaykur Rizespor ve Giresunspor'dan bu yönde hep olumlu mesajlar geliyor ve bu sekilde devam edecektir. Sadece Karadeniz'de degil, ülke genelinde futbolda barisin, sevginin ayni zamanda fair-play'in oldugu yani nezaket ile maçlarin izledigi, alkislandigi ortama kavusmasi için katki veren herkese çok tesekkür ediyorum."

Hacikerimoglu, Trabzon'dan gelen birisi olarak TFF'de görev yaptigina isaret ederek, "Trabzonspor ile Trabzon özdeslesmistir ancak bu takimi benimseyen, sahiplenen sadece Trabzonlular degil. Trabzonspor artik dünya çapinda bir kulüp ve sadece bir sehrin destekledigi görünümde degil, bir dünya markasidir. Trabzonspor saygi, sevgi ve hosgörüsüyle herkese örnek olacak güce ve potansiyele sahiptir. Rizespor, Giresunspor, Karadeniz'deki bütün kulüpler Trabzonspor'dan bana göre faydalanmali. Trabzonspor, Trabzon futbolun bir fabrikasidir. Hem onlari futbol adina hem de Trabzonspor adina desteklemeli." seklinde görüs belirtti.

Kaynak: AA