Kulaçlar, Akdeniz'in Sularinda Baris Için Atilacak

Milli ve yabanci yüzücüler, 1 Eylül Dünya Baris Günü’nde Akdeniz’in sularinda baris için kulaç atacak.

Hacettepe Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Master Yüzme Takimi’nin bu yil 3’üncüsünü düzenledigi, Türkiye ile Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasinda çift yönlü yüzülen ve Akdeniz Baris Parkuru olarak adlandirilan organizasyon kapsaminda milli ve yabanci yüzücüler 1 Eylül Dünya Baris Günü’nde Tasucu’ndan Girne’ye yüzecek. 31 Agustos’ta Tasucu’ndan baslayacak organizasyonun, su ve hava kosullarina göre 1 veya 2 Eylül’de Girne’de tamamlanmasi öngörüyor.

Söz konusu etkinlikle Akdeniz’in baris ve güven içinde yüzülebilecek bir yer oldugunun gösterilmesinin yani sira KKTC ve Türkiye’nin turizm açisindan tanitimi, yüzme sporunun gelistirilmesi ve Türkiye’nin açik sularinin uluslararasi alanda tanitilmasi amaçlaniyor.

Akdeniz’de alternatif parkur

Akdeniz Baris Parkuru etkinligiyle yüzücüler için dünyada Cebeli Tarik Bogazi, Mans Denizi gibi parkurlara alternatif yeni parkur olusturmak da hedefleniyor. Yaklasik 100 kilometre uzunluga sahip ve oldukça zorlayici olan parkur, yilin 10 ayi yüzülebilecek su sicakligina sahip olmasiyla açik su yüzücüleri için bölgede yeni bir alternatif olusturuyor.

Wowsa’dan Baris Parkuru’na yilin performans ödülü

Hacettepe Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Master Yüzme Takimi, 2019 yilinda İçel-Girne, 2020 yilinda da Girne-İçel arasinda “Baris Parkuru” adiyla yüzme etkinligi gerçeklestirmisti. Baris Parkuru geçisi, Dünya Açik Su Yüzme Birligi (WOWSA) tarafindan “yilin performansi” oylamasinda 2’nci oldu.

Kano yüzücüleri ilk kez katilacak

Bu yil yapilacak Baris Parkuru geçisine, milli yüzücülerin yani sira 5 farkli ülkeden 7 yabanci sporcu da katilacak. Kano yüzücüleri ise etkinlige bu yil ilk kez katilacak. Sporcular, Girne’ye ulasmalarinin ardindan KKTC’nin tarihi ve turistik mekanlarini da ziyaret ederek, tanitim amaçli etkinliklere katilacak.

Kaynak: İHA