Kocaelispor-Samsunspor Maçinin Ardindan

Kocaelispor Teknik Direktörü Mustafa Resit Akçay:'Bir puanin bile altin degerinde oldugu bu ligde 3 puan aldik, mutluyuz' Samsunspor Teknik Direktörü Mehmet Altiparmak:'Deplasmanda bir takimin girebilecegi kadar pozisyona girdik. Mücadele anlaminda çok mücadele ettik, kapanan bir takima karsi oynadik ve maglup olduk'

TFF 1. Lig'in 3. haftasinda konuk ettigi Yilport Samsunspor'u 1-0 yenen Kocaelispor'un teknik direktörü Mustafa Resit Akçay, "Bir puanin bile altin degerinde oldugu bu ligde 3 puan aldik, mutluyuz." dedi.

Akçay, maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda, zor bir müsabaka olacagini beklediklerini belirterek, hücum hatti çok güçlü bir rakibe karsi orta sahayi ellerinde tutma mantigiyla hareket ettiklerini söyledi.

Mücadele gücü yüksek oyunculari orta sahaya koyduklarini, böylece rakibin bu bölgedeki üstünlügünü kirmak istediklerini kaydeden Akçay, rakibe çok etkili bir pozisyon vermediklerini belirtti.

Akçay, mücadelelerini sonuna kadar sürdürdüklerine isaret ederek, "Son 15-20 dakika rakibin risk almasi, oyun disiplininden biraz daha uzaklasmasi ve sadece gole endeksli düsünmesi, bizi biraz daha pozisyon bulmaya ve topla oynamaya sevk etti. Oynadik ancak sonuçlandirma konusunda çok basarili olmadigimizi söyleyebilirim. Yine de bir puanin bile altin degerinde oldugu bu ligde 3 puan aldik, mutluyuz." diye konustu.

Samsunspor'u uzun zamandir izlediklerini belirten Akçay, "Samsun bu ligin gizli sampiyonu, birincisi, öyle diyelim. Bizim bu aksam büyük bir is basardigimizi söylemek isterim. Samsunspor'un yolculugu çok kötü degil. Iyi bir yolculugu var, kötü bir takim degil. 'Biz bu aksam biraz daha iyi konsantre olduk.' diyelim. Rakibimize saygi duyuyorum." ifadelerini kullandi.

- Altiparmak: "Deplasmanda bir takimin girebilecegi kadar pozisyona girdik"

Yilport Samsunspor Teknik Direktörü Mehmet Altiparmak, kaybettikleri için üzgün olduklarini ancak oyunun geneline bakildiginda mücadeleden memnun oldugunu aktardi.

Özellikle maçin 15'inci dakikasindan gol yedikleri ana kadar ve ikinci yarinin tamamina yakinini önde oynayan, önde baski yapan bir takim olarak oynadiklarini ifade eden Altiparmak, "Rakibimiz zaten sadece savunma yapip hizli hücumlarla gol arayacakti. Bununla alakali hafta içi çok çalisma yapmistik. Rakibin maç boyunca gol disinda bir kaçirdigi, bir tane de topun direkten döndügü pozisyonu var. Zaten fazla atak düsünmediler, golü de bulduktan sonra sadece savunma yaptilar." diye konustu.

Degerlendiremedikleri pozisyonlar olduguna isaret eden Altiparmak, golü yedikten sonra maçin ikinci yarisinda oyunu kurtarma adina baskiya devam ettiklerini vurguladi.

Mehmet Akyüz oyuna girdikten sonra çift santrfora döndüklerini, Mehmet Akyüz'e en az üç pozisyon geldigini, bir iki pozisyonu daha degerlendiremediklerini dile getiren Altiparmak, "Deplasmanda bir takimin girebilecegi kadar pozisyona girdik." degerlendirmesinde bulundu.

Altiparmak, sunlari kaydetti:

"Çok kötü bir saha zemininde oynadik. Gerçekten rezil bir sahaydi. Yürürken bile ayaginiza bir sey olabilecek bir sahaydi. Bu kadar kötü bir zeminde oynayan iki takim oyuncularini da kazasiz belasiz çiktiklari için tebrik ediyorum. Deplasmanda yakaladiginiz pozisyonlari degerlendiremezseniz maglup olursunuz, bugün maglup olduk. Mücadele anlaminda çok mücadele ettik, kapanan bir takima karsi oynadik ve maglup olduk. Artik buradan çikaracagimiz çok ders var. Çünkü ligde çok fazla sayida bu tür maç oynayacagiz. Özellikle deplasmanda ve taraftari bu kadar iten, takimini oyunda tutan taraftara karsi oynadik. Böyle maçlari nasil oynayacagimizi, ne yapmamiz gerektigini daha fazla çalisacagiz. Bu maçtan dersler çikarip yolumuza devam edecegiz."

Kaynak: AA