Engelleri Asti, Türkiye Sampiyonu Oldu

Balikesir’in Sindirgi ilçesi Karakaya kirsal mahallesinde yasayan ve iki kolu olmayan engelli sporcu Semra Kara, Para-Taekwondo Türkiye Sampiyonasi’nda büyük kadinlarda sampiyon oldu. Kara, ayaklari ile her isini halledebildigi gibi, örgü örüyor, resim yapiyor.

5-6 Agustos tarihlerinde Ankara’da gerçeklesen Para-Taekwondo Milli Takim seçme müsabakalarinda, Semra Kara, bayan büyükler 47 kiloda Türkiye Birincisi oldu. Sampiyonluk sevincini Sindirgi Belediye Baskani Ekrem Yavas’la paylasan Kara, desteklerinden dolayi Yavas’a tesekkür etti. Yavas, sporcuya hediye takdim etti. Baskan Yavas, “Semra kizimiz Sindirgi’nin Karakaya Mahallesinden. Semra öyle bir kizimiz ki, azimle kararlilikla, sabirla aslinda hayati kucaklayan birisi. Vazgeçmemenin ne anlama geldigini bizlere ögretti. Asil engellilik beyinlerde, kafalarda. Kendisi ayaklariyla yemek yedigi gibi, resim çizebildigi gibi, bazen kazak bile örebiliyor. Daha da yetmedi, kendisi tekvando ile ugrasiyor. Para-Taekwondo dedigimiz engellilerle alakali bir sporla ugrasiyor. Su anda da büyük kadinlarda da Türkiye birincisi oldu. Kendisini tebrik ediyorum. Biz de kendisine karinca kararinca destek oluyoruz. Ama asil is onda. Onda o kararlilik olmasa biz ne yapabiliriz. Engeli engel görmeyen Semra kizimizi tebrik ediyorum. Bu basarisindan dolayi hem kendisini, hem de arkasinda bulunan annesini, babasini tebrik ediyorum” dedi.

Her alanda kizinin arkasinda oldugunu ve kizinin azmi sayesinde buralara geldigini belirten annesi Ayse Kara ise, “Çok mutlu oluyorum. Kendim de hasta olmama ragmen, hep arkasindayim. Kendi istedi, kendi azmetti. Kendi istemeseydi olmazdi, baskanimizin sayesinde gidip geliyoruz her zaman. Kizim mutlu oldu mu ben daha mutlu oluyorum” dedi.

Semra Kara da, “Ben mutlu oldum, baskanim da mutlu olsun diye madalyami ona getirdim. Birlikte mutlu olduk. Hedefim milli takimda mücadele ederek Istiklal Marsimizi okutmak” dedi.

Ögretmeninin kendisini kesfetmesi ve evde yapacak farkli faaliyetler aramasi ile spora baslayan Semra Kara’nin azmi kendisine Türkiye sampiyonlugu getirdi. Iki kolu olmayan Kara, ayaklari ile her isini halledebildigi gibi, örgü örüyor, resim yapiyor.

Kaynak: İHA