Aykut Kocaman Açiklamasi 'Tam Bir Kabus Senaryosu'

Basaksehir Teknik Direktörü Aykut Kocaman, “Hiç istemedigimiz bir sonuçla karsilastik. Sezon basinda bakildigi zaman hem hazirlik dönemi ve maçlara bakinca tam bir kabus senaryosu. Bugünde normal sartlarda baktigimizda 0 puanimiz var, enteresan bir durum“ diye konustu.

Süper Lig’in 3. haftasinda Basaksehir evinde Kayserispor’a 1-0 maglup oldu. Müsabakanin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Basaksehir Teknik Direktörü Aykut Kocaman, milli ara arifesinde temel amaçlarinin kazanmak oldugunu ifade ederek, “Ancak sonuca gelmek gerekirse hiç istemedigimiz bir sonuçla karsilastik. Sezon basinda bakildigi zaman hem hazirlik dönemi ve maçlara bakinca tam bir kabus senaryosu. Bugün de normal sartlarda baktigimizda 0 puanimiz var, enteresan bir durum. Temel olarak Konyaspor maçinda baslayan gevseme, açilma takim savunmasinda yumusama olmasi. Bugün yüksek arzuyla basladi takim. Her seyin ölçüsü çok önemli. Bugün maçi çevirme arzusu, firsat olarak görme, yüksek siddetli bir arzu genis bosluklar birakti. Rakibimizde bunlardan bir tanesini degerlendirdi. O andan itibaren kontrolleri ele aldik. Sonuç hiç istemedigimiz bir sonuç. Rakibin ceza sahasinda son 5-10 dakikalik bölümde aralara girmek kolay degildi. Biraz daha olagan disi ataklara döndü. Oyun olarak tüm gücüyle yapmaya çalistik. Çok yüksek yüzdeli olmasa da kendi ezberlerimizi yapmaya çalistik, ama topu 3 diregin arasindan geçiremedik. Dolayisiyla son derece üzgünüm. Golü atan Thiam arkasindan yüzde yüz golü de çikaran Thiam oldu. Maçin tüm dengesini degistiren oyuncu oldu“ dedi.



“Skor gelmeyince telasli ve panik hal artiyor“

Takimin transfer politikasina deginen Kocaman, “Forvet alma düsüncemiz var. Lig maçlarinin sonuçlarini olumlu ya da olumsuz bizim ekstra durumumuz var. Duygusal anlamda sert git geller içindeyiz. Böyle bir baslangiçta asagi çekiyor herkesi. Hazirlik dönemindeki yüksek seviye bir anda ilk maçtan sonra tam tersine döndü ve bizi asagiya çekti. Skor gelmeyince telasli panik hal artiyor ve düzen bozuluyor. Dolayisiyla su milli arayi degerlendirecegiz“ ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA