Adana Demirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba Açiklamasi 'Farkli Bir Galibiyet Elde Edebilirdik''

Süper Lig'in 3'üncü haftasinda Ittifak Holding Konyaspor ile 1-1 berabere kalan Adana Demirspor'un teknik direktörü Samet Aybaba, "Eger çiktigimiz hizli ataklarda biraz daha sonlandirmayla ilgili yeteneklerimizi ortaya koyabilseydik belki farkli bir galibiyet elde edebilirdik." dedi.

Aybaba, maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda, maç saatinde havanin çok sicak oldugunu söyledi.

Iyi bir oyun oynadiklarini belirten Aybaba, söyle konustu:

"Gerçekten tempolu, mücadeleci, coskulu bir oyun ortaya koydu bizim takimimiz. Futbol bu, ne kadar iyi oynarsaniz oynayin, sonuçlandirmak lazim. Hizli çikislarda biraz sorunlarimiz var. Onu bir türlü halledemiyoruz. Ikinci yarida buldugumuz gol bizi biraz daha öne itmeye çalisti. Eger çiktigimiz hizli ataklarda biraz daha sonlandirmayla ilgili yeteneklerimizi ortaya koyabilseydik belki farkli bir galibiyet elde edebilirdik. Karsimizdaki takim 2 maçta 6 puan aldi. Sahaya yansittiklari da ortada. Biz bu kadar basit gol yemeyi nasil halledecegimizi düsünmeye basladik. 3 maçta da çok basit goller yedik. Bunlarla ilgili çalisacagiz. Milli takim arasi bize çok iyi gelecek. Yeni gelen oyuncularimizi bir araya getirip, takimdaslik duygusuyla çok iyi yerlere getirecegimize inaniyorum."

Aybaba, Mario Balotelli'nin oyundan çiktiktan sonra tepki göstermesiyle ilgili bir soruya "Hep gösteriyor, sorun degil. Bakariz, ne dedi ne demedi bilmiyoruz. Profesyonel takimin disiplin talimati var. Ona göre hareket ederiz." cevabini verdi.

Belhanda'nin kaptan olmasini kendisinin istedigini belirten Aybaba, sunlari kaydetti:

"Balotelli ve Belhanda ile hafta içi konustum. Belhanda'yi kaptan yaptim sorumluluk alsin diye. Iki oyuncumuzu da takima, futbola kazandirmaya çalisiyoruz. Kaliteleri belli ama tartisilmasi gereken sey performanslari. Onunla ilgili de her maçtan sonra sahada gördügümüzü iyi veya kötü degerlendiriyoruz. Bu takimin her oyuncuya ihtiyaci var. 'Ta ki o oyuncuya ihtiyacimiz kalmadi.' diyene kadar."

Kaynak: AA