Yildizlar Ve 15 Yas Alti Avrupa Halter Sampiyonasi

Türkiye, Polonya'daki organizasyonda 15 ve 17 yas alti kizlar kategorilerinde ilk sirada yer aldi Naime Yaren Baydemir, 'en iyi sporcu' seçildi.

Türkiye, Polonya’da düzenlenen Yildizlar ve 15 Alti Avrupa Halter Sampiyonasi’nda 15 ve 17 yas alti kizlar kategorilerinde birinci oldu.

Türkiye Halter Federasyonundan yapilan açiklamaya göre Polonya’nin Ciechanow kentindeki 24 ülkeden 356 sporcunun katildigi organizasyonda milli takim, 24 altin, 28 gümüs, 14 bronz olmak üzere toplam 66 madalya kazandi.

Türkiye, 15 alti kizlar kategorisinde birinci olurken Polonya ikinciligi Belerus üçüncülügü elde etti.

Türkiye'nin ilk sirada tamamladigi 17 yas alti kizlar kategorisini ise Rusya ikinci, Polonya üçüncü tamamladi.

Ayrica Avrupa Halter Federasyonu, Naime Yaren Baydemir'i "en iyi sporcu" seçti.

17 yas alti erkeklerde Rusya birinci, Türkiye ikinci, Ermenistan üçüncü sirada yer aldi.

Bu arada sampiyonanin son gününde Erkekler 17 yas alti kategorisinde Taner Çaglar, koparmada 145 kilo ile dördüncü, silkmede 172 kilo ile ikinci, toplamda da 317 kiloluk derecesiyle gümüs madalya elde etti.

Kizlar 17 yas alti kategorisinde Aleyna Kaymaz, koparmada 88, silkmede 110 kilo ve toplamda 192 kiloluk derecesiyle 3 bronz madalya kazandi.

Ayni kiloda yarisan Fatmagül Çelik, koparmada 91 kilo ile altin, silkmede 114 kilo ile gümüs, toplamda ise 205 kiloluk derecesiyle kürsünün ilk basamagina çikmayi basardi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Türkiye Halter Federasyonu Baskani Tamer Taspinar, göreve geldikleri günden beri Türk halteri adina özelikle altyapi ve kulüplesmeye büyük önem verdiklerini belirterek "Yetenekli sporculardan olusan yildiz milli takimlarimiz var. Bu basarida emegi geçen basta antrenörlerimiz ve kulüplerimiz olmak üzere sporcularimizi ve ailelerini tebrik ediyorum." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA