Fatih Terim Açiklamasi 'Gedson'u Sonuna Kadar Bekleyecegiz'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Portekizli futbolcu Gedson Fernandes hakkinda yaptigi açiklamada, "Gedson’u vermeyeceklerini söylediler ama futbolda 1 dakika sonranin ne olacagi belli olmaz. Sonuna kadar bekleyecegiz" dedi.

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu’nda 1-1’in rövansinda Galatasaray, Recep Tayyip Erdogan Stadyumu’nda karsilastigi Danimarka ekibi Randers’i 2-1 maglup etti ve gruplara kaldi. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "10. dakikada gol yedik. 10 dakikada kalemize top gelmedi. 10 dakikada da 2 tane gol pozisyonu bulduk. Ilk yari için de iyi oynadik diyebilirim. Sette biraz zorlandigimiz dogrudur. 3. bölgede gereksiz toplar kaybettik. Beklerimizi ileriye itemedik. Buna ragmen oyunun hakimi Galatasaray’di. Kaçirdigimiz goller oldu. Ikinci yariya Kerem-Baris degisikligi ile basladik. Baris çizgiyi iyi kullanan diribligde birebirde savrulmayan bir oyuncu. Oradan bizi öne çikardi. Diger arkadaslarimiz hem seti hem ters topu iyi oynadilar. Kaçirmaya devam ettik ama sonunda golü bulduk. Bulur bulmaz ikinciyi, üçüncüyü kaçirdik. Golü enteresan bir sekilde bulduk. Hücum devamliligini ele alirsiniz rakibi hataya zorlarsiniz. Daha iyi ve kaliteli bir takimiz ama her an her seyi yapabilecek bir takim vardi karsimizda. Sonuç olarak akillarda ne kaldi. Ikinci yarida muhtesem bir oyun kaldi. Galatasaray’in turu geçmesi kaldi. Daha önemlisi burada, ekranda izleyenler çok zevk almistir diye düsünüyorum. Eksiklerimizi düzeltecegiz. Bu tarafta gitmeye niyetliyiz. Alex, Nelsson ve Morutan girince olay daha da degisik hal alacak insallah" diye konustu.

Takimdan ayri çalisan Brezilyali futbolcu Marcao’nun durumunun sorulmasi üzerine Terim, "Kulübümüzün ve bizim verdigimiz karar devam ediyor. 5 gün var. 5 gün çok bir zaman. Simdiden söylemek yanlis olur" diye cevap verdi.

"Keske her mevki beni hep böyle zorlasa"

Oyuna ikinci yari giren Baris Alper Yilmaz hakkinda ise deneyimli teknik adam, "Keske her mevki beni hep böyle zorlasa. Gençlerimizi birer birer kazanmak önemli. Onlari ne zaman, nerede, hangi maçta oynatacaginiz çok önemli. Çabuk kirilabilirler, üzülebilirler. Kazanmaniz zor oluyor ama kaybetmeniz kolay oluyor. Sabri gösterseler onlari yavas yavas ortaya çikaracagiz. Baris enteresan bir baslangiç yapti. Keçiörengücü’nden sonra ilk resmi maçina PSV karsisinda çikti. Kolay degil, oradan gelip PSV maçini oynamak. Alacagi daha çok yol var. Güzel meziyetlerini tavana, olmayanlari igne seviyesine çikarmaya çalisiyoruz. Mutluyum açikçasi. Keremle Baris’i zaman zaman iki kenarda da kullanabiliriz. Kerem biraz daha az top kaybedecek. O da çok yoruldu. Keske böyle biri çikip, biri girdiginde oyunu degistirenler olsa. O seviyeli rekabet bizi yüksege çeker. Yaslanmis gençler de var. O gençleri de unutmamak lazim. Alpaslan iyi oynadi. Ilk goldeki top alma zamani disinda oyunun en iyilerinden birilerinden biriydi" diye konustu.

Galatasaray’in hem gençlere hem de tecrübeli oyunculara ihtiyaci oldugunu ifade eden Terim, "Yola çikarken böyle ayirt edemezsiniz. Genç demedigimiz 30, 31, 32 yasinda. Herkes genç. Bugün sahanin iyilerinden biri Feghouli, Diagne, Patrick. Babel oynadigi müddetçe kötü oynamadi, iyi oynadi. Bu arkadaslarimizin da hakkini vermek lazim. Biz bir takimiz. Burada dikkat çeken olay. 2. 3. Lig’den ve genç takimdan gelen oyuncularin Galatasaray’da olaganüstü isler yapmasi önemlidir. Artik Galatasaraylilarin buna alismasi lazim. Biz her sene 1-2 tane ortaya koyuyoruz" dedi.



"10 numara alacagiz manada söylemedim"

Maçtan önceki basin toplantisinda 10 numara forma ile ilgili yaptigi söylemlere açiklik getiren Fatih Terim, "10 numara alacagiz manada söylemedim. Rangerslara gitmis. Hayir, yok. Takim içerisinde bir sürpriz yapabilirim dedim. Yoksa kaçinci 10 numarayi alacagiz. 10 numarayi bu 10 numara dediginiz zaman olaganüstü beklentiler oluyor. Beklentileri karsilamadigi anda olaganüstü beklentiler oluyor. Belhanda’yi unutmayalim. Bu çocuklar çok genç. Fazla seyi veremezse Belhanda kaldirabilir onlar kaldiramaz. Ben de bu tehlikeyi sezdigim için sezon sonunda bakacagim, kim hak ederse ona verecegim dedim. Arkadaslarimizla konustuk, bir sürpriz olabilir dedim. 10 numarayi içeride vermek için dedik" açiklamasinda bulundu.

"Gedson’u sonuna kadar bekleyecegiz"

Portekizli futbolcu Gedson Fernandes’n durumunun sorulmasi üzerine basarili teknik adam, "Yönetimimiz, baskanimiz, teknik heyetimiz, scoutlarimiz olaganüstü çalisiyoruz. Halil’i ilk günden beri istiyoruz. Benim de beklentilerim var. Herkesin de beklentileri var. Gedson’u vermeyeceklerini söylediler ama futbolda 1 dakika sonranin ne olacagi belli olmaz. Sonuna kadar bekleyecegiz. Olursa olur olmazsa baska oyuncularla iliskideyiz. Gidenlerin gelenlerin artik sonuna yaklasiyoruz. Tarihi karar verecek günler geliyor. Onu da verecegiz. Biz hem ekonomik hem bir sonrasini hem bugünü düsünerek çok çalisiyoruz ve en dogrusu yapmaya çalisiyoruz ama biraz daha sabredecekler. Belki gidecek oyuncular da var, gelecek oyuncular da var. O yüzden neredeyse hepimiz Florya’dayiz. Orada yatip orada kalkiyoruz. 1 haftalik süreyi siki devam edip, odan sonra ocaga kadar rahat edebilecegimizi düsünüyorum. Onla ilgileniyoruz" açiklamasinda bulundu.

"Diagne’den memnunuz"

Senegalli futbolcu Mbaye Diagne hakkinda ise Fatih Terim, "Diagne beraber oldugumuz, bizde sampiyonluk yasayan onla beraber sampiyonluk yasadigimiz bir oyuncu. Geçen sen kiraya gitti. Bu sene bizde. Artik futbolda bugün beraber oldugunuzda yarin beraber olmayabilirsiniz. O yüzden futbol dinamik bir oyun diyorum. Oyuncunun böyle dedigi yerde kulüplerinin biraz hakki olmali. Bu oyuncu gurubunun gitse de kalsa hep yarismaci, moralli olarak tutabilmek. Su anda Diagne’den memnunuz. Kendi de buradan memnun. Santrfor önemli bir mevki. Mustafa ve Diagne önemle üstünde durdugumuz iki oyuncumuz" degerlendirmesinde bulundu.

"Iyi bir Mustafa’yi görecegimizi ümit ediyorum"

Misirli futbolcu Mustafa Muhammed’in çok iyi bir giris yaptigi fakat sakatliktan sonra duragan bir döneme girdigi söyleyen Fatih Terim, "Mustafa kiymet verdigimiz bir oyuncumuz. Santrforlarin en büyük derdi daima goldür. Bizim yapamayacagimiz tedaviyi gol yapar. Santrfor biraz bencildir. O yüzden golcüdür. Iyi bir Mustafa’yi görecegimizi ümit ediyorum. Ondan sonra da ocak ayinda karar verecegiz. Düzelecegini düsünüyorum" ifadelerini kullandi.

"Olimpiyat Stadi’nda bu havayi bulamazsiniz"

Sari-kirmizili taraftar için ise Terim, "Dedigim çikti, Olimpiyat Stadi’nda bu havayi bulamazsiniz. Onun için Kasimpasa’yi istedim. Tekrar tesekkür ediyorum. Yüzde 50 kapasite ile bile rakip takimi baski olmaya yeter. Bizi desteklemek için önemli bir argüman. Taraftar bizim için vazgeçilmez. Ilk yari maglupken çagirmalari olaganüstü bir destek. Su mesaji veriyor; iyi oynadiniz, biz size güveniyoruz, kazanacaginizdan eminiz demektir o. Kaybetseniz de yaninizdayiz demektir o. Soyunma odasina çabucak ikinci yari baslasin modunda girdiler. Taraftar bizim en önemli bir parçamiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA