Engelli Gencin Basketbol Hayâli Gerçek Oldu

Bursa’nin Orhangazi ilçesinde, Ak Parti teskilati, basketbol oynamak isteyen 15 yasindaki Ebubekir Kacir’in hayâlini gerçeklestirdi.

Ebubekir’in hayâlini gerçeklestirmek üzere harekete geçen AK Parti teskilati, basketbol oynayabilmek için özel tasarlanmis tekerlekli sandalye aldi. Tekerlekli sandalyesini teslim alan Ebubekir, Orhangazi Kapali Spor Salonu’nda ilk defa sahaya çikti. Mutlulugu her haline yansiyan genç, basketbol takimi ile oynadigi ilk maçta topu çemberden geçirmeyi de basardi. Ilk maçindan sonra açiklama yapan Ebubekir Kacir, kendisini arabasina kavusturan büyüklerine tesekkür ederek, "Bu araba için baskanimiza çok tesekkür ediyorum. Bu arabanin üstünde oturup basketbol oynamak hayâlimdi. Bana yardim eden agabeylerime tesekkür ediyorum" dedi.

Ilk kez sahaya çiktigi gün Ebubekir’in yaninda olan Ak Parti Orhangazi Ilçe Baskani Gökhan Ulusu, teskilat olarak her hafta bir engelli ailesini evinde ziyaret ettiklerini söyleyerek, "Bu ziyaretlerde dogustan engelli kardesimizle tanistik, gözleri isil isildi. Bizden bir talebi vardi. Kapali spor salonunda engelli sandalyesiyle beraber basketbol oynama talebini bize iletmisti. Kendisine bu güzel engelli sandalyesini hediye ettik. Bugün de kendisiyle beraber basketbol oynuyoruz. Kendisi çok mutlu, bizler çok mutluyuz" diye konustu.

Kaynak: İHA