Roma-Trabzonspor Maçinin Ardindan

Trabzonspor Teknik Direktör Abdullah Avci:'Bugün baktigimizda seviyesi yüksek, tarihi kültürü basarilarla dolu bir Roma, kalecilerini de tebrik etmek lazim ve baslarinda da Sampiyonlar Ligi’nde, Avrupa Ligi'nde çalistigi her ligde kupa almis bir teknik direktör. Böyle bir takima karsi oynadik. Belki skor olarak yenildik ama oyun olarak yenilmedik, basimiz dik çiktik'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, bugün skor olarak yenilmis olduklarini ancak sahadan baslari dik ayrildiklarini söyledi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu rövansinda Roma’ya deplasmanda 3-0 yenilen Trabzonspor'un teknik direktörü Avci, maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda, sunlari kaydetti:

"Ilk 20 dakika oyun kontrolü, organizasyonu, topa sahip olma, oyun hakimiyeti tamamen bizim elimizdeydi. Rakip söyle bir rakip: Tamamen 2. bölgede sabirla bekleyen, merkezi kapatan, fizik kalitesi yüksek ve kenara da çok siddetli baski yapan bir takim. Özellikle böyle geçis takimina karsi enine oynamamiz gerekiyor. Aslinda iki maçta, rakibin geçisinden üç gol yedik. Ilk 20 dakika rakibin geçisinden yedigimiz gol, sonra oyun devreye kadar dengeli sekilde gitti."

Ikinci yarinin basinda yine iyi oynadiklarini belirten Avci, "Ikinci yarinin baslangici yine ilk 20 dakikasi oyun da pozisyon zenginligi de bizdeydi. Rakibin kalecisi o anda devreye girdi. O anda 1-1'e gelse oyun o anlamda biraz daha bizim lehimize dönüp, daha dengeli olabilecekti. O 20 dakikanin sonunda yine geçisten yedigimiz gol. Sonrasinda zihinsel yorgunluk, oyundan kopma ve özellikle de 5 degisikligin 4'ünün sakatlik nedeniyle olmasi bizi üzdü." ifadelerini kullandi.

Avci, maçta sakatlanan oyuncularin durumuyla ilgili olarak saglik ekibinden henüz bir bilgi almadigini ancak üç gün sonra yine lig maçina çikacaklarini bu nedenle çok fazla toparlanma zamanlari olmadigini söyledi.

Teknik direktör Avci, söyle konustu:

"Bugün baktigimizda seviyesi yüksek, tarihi kültürü basarilarla dolu bir Roma, kalecilerini de tebrik etmek lazim ve baslarinda da Sampiyonlar Ligi'nde, Avrupa Ligi'nde çalistigi her ligde kupa almis bir teknik direktör. Böyle bir takima karsi oynadik. Belki skor olarak yenildik ama oyun olarak yenilmedik, basimiz dik çiktik. Oyun içindeki detaylarla kazanirsin ya da kaybedersin. Bugün itibariyla baktiginizda detaylarla kaybettik. Onun için rakibimizi tebrik ediyorum."

Roma Teknik Direktörü Jose Mourinho da maçin ardindan düzenledigi basin toplantisinda, Roma ve Trabzonspor gibi iki köklü, güçlü ve kaliteli takimin, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin henüz play-off turunda karsilasmasinin üzerine düsünülmesi gerektigini belirterek, "Bugünkü maç gülünç." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA