Pereira Açiklamasi 'Bugün Kesinlikle Karakterli Ve Kaliteli Bir Oyun Ortaya Koyduk'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Helsinki galibiyetinin ardindan, "Bugün kesinlikle karakterli ve kaliteli bir oyun ortaya koyduk" dedi.

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu rövans maçinda Fenerbahçe, HJK Helsinki’yi 5-2 maglup ederek gruplara kaldi. Maçin ardindan Teknik Direktör Vitor Pereira, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Ilk olarak karsilasmayi degerlendiren Vitor Pereira, “Bugün kesinlikle karakterli ve kaliteli bir oyun ortaya koyduk. Adil bir sonuç oldu ama iki seyi vurgulamam gerek. Birincisi altyapimiz. Kulübeden gelen 3 oyuncumuz, Arda 16 yasinda, Fatih 18, Muhammed 20 yasindaydi. Ayni zamanda sahada 21 yasinda Ferdi ve 23 yasinda Altay vardi. Gerçekten genç oyuncularimiz çok güçlü, kaliteli ve karakterli futbolcular. Altyapimizi tebrik ediyorum. Ikinci olarak da tecrübeli oyunculari tebrike diyorum. Kalitelerini ve karakterlerini sahaya koyup çok güzel ve güçlü bir takim ruhu gösterdiler. Bu yüzden çok gururlu ve mutluyum çünkü Fenerbahçe taraftarlarinin takimlarini grupta görmek haklariydi. Ayni zamanda Valencia’yi da tebrik ediyorum çünkü sakatliktan çikti ve sakatliktan çiktiktan sonra böylesine bir maçta 3 gol atti. Bu herkesin yapabilecegi bir sey degil” diye konustu.



"Çok büyük bir takim ruhu ortaya koydular"

Pek çok sakatlik ve benzeri problemlerle ugrastiklarini vurgulayan Portekizli teknik adam, “Maalesef sakatliklardan dolayi canimiz yandi ama bugün aslinda basrolü sahada savasan, çok kosan, mücadele eden oyuncularin hak ettigini düsünüyorum. Çok büyük bir takim ruhu ortaya koyular. Umarim sakatlarimiz da en erken sekilde dönerler. Taktikten ziyade takim ruhu yaratmanin çok önemli oldugunu düsünüyorum. Tabii ki taktik de çok önemli ama olusturdugunuz takim ruhu belirleyici oluyor. Bugün de bunun böyle olacagini biliyordum. Takimimin çok kosup savasacagini biliyordum. Bu yüzden sonuçtan dolayi çok mutluyum; takimimiz, kulübümüz ve taraftarlarimiz için. Daha önce de dedigim gibi ben kafasinda ideal 11’i olan bir teknik direktör degilim. Ben elindeki bütün futbolculara sans vermeye çalisan, onlari oynatmaya çalisan bir teknik direktörüm. Yastan bagimsiz olarak söylüyorum bunu çünkü bu gençler genç olduklari için oynamiyorlar, kaliteli ve karakterli olduklari için oynuyorlar. Biz onlara inaniyoruz. Onlar da tabii ki bu sekilde sans almaya devam edecekler am çalismaya da devam etmeleri gerekiyor. Tevazulu bir sekilde devam etmeleri gerekiyor çünkü hayatta her zaman mütevazi olmalisiniz" açiklamasinda bulundu.

"Benim için önemli olan antrenman, çalismak, kalite ve karakter"

Transferle ilgili de konusan Pereira, "Her gün yeni bir oyuncunun adini Fenerbahçe’yle görüyorum. Bir veya iki oyuncunun ismi mutlaka çikiyor. Benim için önemli olan antrenman, çalismak, kalite ve karakter. Oyuncularda bunu görmek isterim. Enner’de de diger oyuncularimda da bunu görüyorum. Olay degil, üç günde bir maç yapiyoruz. Ama ben bu güçlü takim ruhunu görmek istiyorum takimimda. Tabii ki Mesut gibi bir kariyer yapabilmeniz için muhakkak çok yetenekli, teknik anamda çok kaliteli olmaniz ve ayni zamanda çok güçlü bir kalitenizin olmasi gerekir. Onun oynadigi takimlarda oynamak, onun sergiledigi seviyede futbol oynamak kolay degil. O hala ayni kisi. Çok çalismak ve gençlere yardim etmek istiyor. Kendisi kaptanlarimizdan birisi. Top yuvarlandiktan sonra futbolcular parayi unuturlar, tutku için, içlerindeki ates için oynarlar. Benim bu tarz oyuncularla edindigim tecrübe bu” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA