Ikinci Yarida Açilan Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde Gruplara Kaldi

Playoff turunda 11'in rövansinda Danimarka temsilcisi Randers'i 21 yenen sarikirmizili ekip, adini gruplara yazdirdi Ilk yariyi Egho'nun golüyle 10 geride kapayan Galatasaray, ikinci yarida Van Aanholt ve Lauenborg'un (kendi kalesine) golleriyle maçi kazandi Galatasaray, 'Kupa 2'de grup sistemine geçilmesinden sonra 4. kez gruplara katilma hakki elde etti

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövansinda Danimarka temsilcisi Randers'i 2-1 yenen Galatasaray, adini gruplara yazdirdi.

Sari-kirmizili ekip, Türk Telekom Stadi'nin zeminindeki yenileme çalismalari nedeniyle Danimarka temsilcisini Kasimpasa'daki Recep Tayyip Erdogan Stadi'nda konuk etti.

Tribünlerde yer alan yaklasik 7 bin taraftarinin da destegiyle müsabakaya iyi baslayan Galatasaray, rakip kalede baski kurdu. Ancak 11. dakikada diger yari alanda kullanilan taç atisi kendi kalesinde tehlikeye dönüstü ve Marvin Egho, Randers'i 1-0 öne geçiren golü buldu. Skor olarak geri düsen sari-kirmizili ekip, üst üste tehlikeli ataklar gelistirse de ilk yarida golü bulamadi. Mücadelenin ilk yarisini konuk takim 1-0 üstün tamamladi.

Ikinci yariya adeta golle baslayan Galatasaray, 48. dakikada Patrick Van Aanholt'un aglari havalandirmasiyla beraberligi buldu. Mbaye Diagne ile üst üste girdigi pozisyonlardan yararlanamayan sari-kirmizililar, 59. dakikada Frederik Lauenborg'un kendi kalesine attigi golle öne geçti.

Iyi oyununu sürdüren Galatasaray, kalan dakikalarda farki açamasa da karsilasmayi 2-1 kazandi. Danimarka'daki 1-1 beraberlikle sona eren ilk maçin rövansini 2-1 kazanan Galatasaray gruplara adini yazdirdi.

- UEFA Avrupa Ligi'nde 4. kez gruplarda

Galatasaray, Avrupa'nin futbolda 2 numarali organizasyonunda grup sistemine geçilmesinin ardindan ilk olarak 2007-2008 sezonunda gruplarda mücadele etti.

Sari-kirmizili ekip, sonrasindaki 2 sezonda da (2008-2009, 2009-2010) gruplara kalma basarisi gösterdi.

Ayrica Galatasaray, 2009-2010 sezonundan sonra ilk kez bir Avrupa kupasi organizasyonunda elemeleri geçerek adini gruplara yazdirdi.

- Diagne ve Van Aanholt direkleri geçemedi

Galatasaray'in Senegalli futbolcusu Mbaye Diagne'nin 2, Van Aanholt'un 1 sutu direkten döndü.

Mücadelede istekli görüntüsüyle dikkati çeken 29 yasindaki santrfor, 32 ve 49. dakikada gole çok yaklassa da çektigi sutlarda topu direge nisanladi. Van Aanholt ise 90+4. dakikada çikardigi sutta yan direge takildi.

Mücadelenin 87. dakikasinda yerini Mustafa Muhammed'e birakan Diagne, taraftardan büyük alkis aldi.

- Van Aanholt, golle tanisti

Galatasaray'in yeni transferi Patrick Van Aanholt, sari-kirmizili formayla ilk golünü atti.

Bu sezon Galatasaray'daki 6. resmi maçina çikan Hollandali sol bek, 48. dakikada Randers aglarini sarsarak takimi adina beraberligi sagladi. Bu, Van Aanholt'un sari-kirmizili formayla ilk gol sevinci oldu.

- Baris Alper Yilmaz begeni topladi

Galatasaray'in genç oyuncusu Baris Alper Yilmaz, mücadelenin ikinci yarisinda gösterdigi performansla alkis aldi.

Maça yedek kulübesinde baslayan ve 46. dakikada Kerem Aktürkoglu'nun yerine oyuna dahil olan 21 yasindaki hücum oyuncusu, sag kanatta etkili ataklarda bas rolü oynadi.

Ayrica Sofiane Feghouli de orta sahada attigi paslarla Diagne'yi gol pozisyonlarina soktu.

Kaynak: AA