HJK Helsinki-Fenerbahçe Maçinin Ardindan

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira:'Altyapidan gelen oyuncularimizla karakterli, güçlü ve kaliteli bir oyun ortaya koyduk'.

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövans maçinda Finlandiya temsilcisi HJK Helsinki'yi deplasmanda 5-2 yenerek gruplara kalan Fenerbahçe'nin teknik direktörü Vitor Pereira, "Altyapidan gelen oyuncularimizla karakterli, güçlü ve kaliteli bir oyun ortaya koyduk." dedi.

Portekizli teknik adam, Bolt Arena Stadi'nda oynanan karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu.

Genç futbolcularin "güçlü, kaliteli ve karakterli" oldugunu belirten Pereira, "Altyapidan gelen oyuncularimizla karakterli, güçlü ve kaliteli bir oyun ortaya koyduk. Altyapimiza dikkat çekmek ve tebrik etmek istiyorum. Arda 16, Muhammed 20, Fatih 18 yasinda. 21 yasinda Ferdi ve 23 yasinda Altay var. Deneyimli oyuncularimiz da güçlü ve karakterliler, bunu sahaya yansittilar." diye konustu.

Deneyimli teknik adam "Sahada kosan, mücadele eden, takim savunmasini iyi yapan bir Fenerbahçe var. Bu yil UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe final oynayabilir mi?" seklindeki soruya, "Pek çok sakatlik ve sansizlikla mücadele ettik. Bugün de futbolcularimin çok kosup savasacagini biliyordum. Taktik ve sahada dizilisten daha önemlisi takim ruhu ve birlikte mücadele etmek. Zaten bunu yaptiktan sonra basari da geliyor." yanitini verdi.

Çalisan ve iyi oynayan futbolcuya forma verdigini vurgulayan Pereira, "Kafasinda ideal 11'i olan bir teknik direktör degilim. Formayi hak eden tüm futbolculara sans vermeye çalisan biriyim. Gençler, genç olduklari için degil kaliteli ve karakterli olduklari için oynuyorlar. Biz, onlara inaniyoruz. Gençler böyle çalismaya devam ettikçe sans bulmaya da devam edecekler." ifadelerini kullandi.

Yildiz futbolcu Mesut Özil'i de öven Portekizli çalistirici, "Mesut'un oynadigi takimlarda forma giymek çok kolay bir is degil. Buna ragmen Mesut'un kisiligi ayni. Onun gibi kariyer yapabilmek için güçlü, karakterli ve kaliteli olmak gerekir. Mesut da çok çalisarak gençlere deneyimini aktarmak istiyor." degerlendirmesinde bulundu.

Pareria, karsilasmada "hat-trick" yapan Enner Valencia'yi da basin toplantisinda tebrik etti.

Kaynak: AA