Yozgat'ta Minikler Futbol Senliginde Bir Araya Geldi

Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafindan projelendirilen ve Yozgat Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan desteklenen “Hepimiz Sampiyonuz Geleneksel 66 U13 Minikler Futbol Senligi” tamamlandi.

21-23 Agustos 2021 tarihleri arasinda Yozgat dis sahada düzenlenen senlige, Yozgat Spor Futbol Okulu, Sefaatli Futbol Okulu, Ilhan Özbay Futbol Okulu, Sorgun Belediyespor, Yozgat Belediyesi Bozokspor, Akdagmadeni Kayseri Futbol Okulu, ve Yurdum Gençlik ve Spor takimlari olmak üzere toplam 7 futbol okulu ve kulübü katildi.

Normallesme süreci ile birlikte uzun süredir sahalarda olmayan, müsabakaya oynayamayan minikler yeniden sahalara dönmenin heyecanini yasadi. U13 takimlarinin mücadele ettigi müsabakalarda gelecegin yildiz futbolculari performanslari ile göz doldurdu.

Hepimiz Sampiyonuz Geleneksel 66 Minikler Futbol Senligi adi altinda düzenlenen etkinlikte senlige katilan bütün takimlar sampiyon olarak ilan edildi. Düzenlenen minikler futbol senligi ile gelecegin yildizi minik futbolcu adaylarinin maç tecrübeleri kazanmalarina olanak saglanmis oldu.

Müsabaka sonrasi düzenlenen tören ile senlige katilan takimlara kupalari verildi.

Yozgat dis sahada düzenlenen kupa törenine Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat Belediye Baskan Yardimcisi Murat Tanisman, Yozgat Gençlik ve Spor Il Müdürü Rasim Parlak, Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Baskani Hakan Bektas ve Yönetim Kurulu üyeleri katildi.

Senligin önümüzdeki yillarda takim ve futbolcu sayisinin artirilarak devam ettirilmesi ve geleneksel hale getirilmesi hedefleniyor.

Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Baskani Hakan Bektas, Yozgat’ta ilk kez “Hepimiz Sampiyonuz Geleneksel 66 U13 Minikler Futbol Senligi” düzenlediklerini söyleyerek, " Uzun bir aradan sonra çocuklarin yesil sahalarda futbol oynamanin coskusunu yasadigini belirten Bektas, Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile Yozgat Gençlik ve Spor Il Müdürlügümüzce düzenledigimiz futbol senligi ile birçok sporcu ilk kez resmi bir maça çikmanin heyecanini yasadi. Yüzlerce minik kramponunun yesil sahadaki tatli rekabetine Sahit olduk. Senligimiz, minik yeteneklerin müsabaka deneyimi kazanmasi ve spor yoluyla sosyallesmelerinde de büyük rol oynadi. Senligin kazanani tüm takimlarimiz oldu. Bu yil ilk kez düzenledigimiz senligimizi ilerleyen dönemlerde takim ve futbolcu sayisini artirarak geleneksel hale getirmek istiyoruz" dedi.



Çocuklari sahalarda, kütüphanelerde sosyal ve kültürel faaliyetler içerisinde görmek istediklerini belirten Yozgat Valisi Ziya Polat, ise yaptigi konusmada, "Bu konuda Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuz, Yozgat Belediyemiz, Yozgatspor’umuz, Gençlik ve Spor Il Müdürlügümüz ve tüm amatör kulüplerin destegi var. Biz bunu hep beraber kurum kurulus ayrimi gözetmeden Yozgatli yavrularimiza her türlü imkani nasil verebilirizin çabasi içerisindeyiz. Devletimiz çocuklarimiz ve ailelerin emrindedir. Seneye daha büyük organizasyonlarda ve tüm çocuklarimizin katilacagi sportif ve kültürel faaliyetler de bir araya gelecegimizi umut ediyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA