Yasin Öztekin Açiklamasi 'Samsunspor Ile Süper Lig'de Oynamak Istiyorum'

SAMSUN – Samsunspor’un tecrübeli kaptani Yasin Öztekin, Samsunspor ile bu sezon sampiyon olup, yeniden Süper Lig’de oynamak istedigini söyledi.

TFF 1. Lig’in en iddiali takimlarindan olan Samsunspor’da takim kaptani Yasin Öztekin önemli açiklamalarda bulundu. Geçen sene averajla kaybedilen sampiyonluk ve bu sene yeniden yapilandirilan kadrodan bahseden Öztekin, kariyerinin kirilma noktalarina da degindi.

Lige çok iyi hazirlandiklarini dile getiren basarili kanat forvet oyuncusu Yasin Öztekin, "2011’de Türkiye’ye geldim. Kupa kazandigim tek takim Galatasaray’di. 4 senede 6 kupa kazandim. Tabii ki çok farkli bir his. Kupa kazanmak çok güzel bir sey ama kesinlikle kolay degil. Samsunspor’a geçen sene tabi ki sampiyon olmak için gelmistim. Biraz daha konsantre ve istekli olsaydik sampiyon olurduk. Ama maalesef olmadi. Sonuçta futbol oynuyoruz bazen her sey istedigin gibi olmuyor. O yüzden maalesef geçen sene olmadi ama Samsunspor her zaman sampiyonluga oynar. Bu sene de yeni hocamizla, oyuncularimizla ve taraftarimizla beraber insallah hak ettigi yere getirmek istiyoruz. Yeni bir takim olustu. Geçen seneden 3 ya da 4 arkadasimiz var. Bütün gelen arkadaslarimiz genç iyi. Yabanci tecrübeli arkadaslarimiz var. Gerçekten iyi bir takim olduk. Bunu kamp sürecinde de gördük. Yaptigimiz hazirlik maçlarinda da gördük. Iyi bir hazirlik dönemi geçirdik. Takimda herkes elinden geleni yapiyor ve özverili çalisiyor. Hocamizin da en önem verdigi sey takim olmak. Su an iyi bir giris yaptik sezona insallah böylede devam eder" dedi.



"TFF 1. Lig’de sampiyon olmak istiyorsan ileri oynayacaksin"

TFF 1. Lig’de sampiyon olmak için oynamalari gereken oyun anlayisi hakkinda konusan Yasin Öztekin, “Türkiye’de ve Almanya’da çok fazla ve farkli hocalarla çalistim. Her hocanin bir plani ve oyun sistemi var. O yüzden her hocanin iyi ve kötü yani var. Bunu da bütün hocalar biliyordur. Bu futbolcular içinde geçerli. O yüzden bu sene Mehmet Altiparmak ile beraber yeni bir sistem, daha fazla önde baskili oynayan, çok fazla geri pas istemeyen birisi. Bu lig de eger sampiyon olmak istiyorsan ileri oynayacaksin. Bu yüzden hocamizin düsüncesi iyi böyle olmamiz lazim. Mehmet Hoca ile yeni bir takim olustu insallah ta onun istediklerini birer birer sahaya yansitiriz. Suan yüzde yüz de degiliz. Daha takim olmamiz lazim. Henüz bir maç oynadik. O yüzden her maça iyi çalisip iyi analiz yapmaliyiz ve her maça hazir çikmaliyiz. Bu baglamda oyuncu arkadaslarimin hepsine güveniyorum. Taraftarimiz da her zaman destek veriyor. Insallah ta her maça odaklanip kazanmak istiyoruz” diye konustu.



“Ilk defa kendimi kaptanliga hazir görüyorum”

Bu yil ilk defa kendini kaptanliga hazir gördügünü ifade eden Öztekin, “Avrupa’da ve Türkiye’deki futbol ve idman anlayisinda biraz fark var. Ilk zamanlarda baya zorlanmistim ama her zaman herkese yardim etmeye çalistim. Dogru neyse onu söylemeye çalistim. Bazen bazi insanlar anlamak istemiyor ya da farkli görebiliyordu. Ama ben hiç bir zaman dogrulari söylemekten vazgeçmedim ve bu sene ilk defa kendimi kaptanliga hazir görüyorum. Gençte bir takimimiz var. Gençlere örnek olup, yardimci olmak istiyorum. Sonuçta herkesin bir kariyeri var önünde onlara yardimci olmak benim için gurur verici o yüzden bu sene her seyimle herkese yardimci ve faydali olmak istiyorum. Yani hazirim ben hazirim ikinci kaptanimiz Hasan Kiliç da öyle. Ikimiz de elimizden geleni yapiyoruz. Hocamizda bize güveniyor. Bizde herkese yardimci olup güzel bir sezon geçiririz” seklinde konustu.



“Samsunspor ile Süper Lig’de oynamak istiyorum”

Samsunspor formasi ile tekrardan Süper Lig’de futbol oynamak istedigini vurgulayan Yasin Öztekin, “Samsunspor bence bu ligin hem taraftari, hem stadi hem de sehri ile birlikte en büyük takimi. Sampiyon olmak kolay degil. Bunu herkesin bilmesi lazim. Öyle bir maç kazanip diger maçta istedigini yapmazsan, odaklanmazsan olmaz. O yüzden geçen sene 70 puan topladik ama sampiyon olamadik. Bu sene lig daha zor oldu. Ama önemi yok. Her hafta sahaya çikip iyi konsantre olup o an da saha da olmak lazim. Biz bunu basarmak istiyoruz. Hocamiz 3 kere arka arkaya sampiyon oldu. Öncelikle tebrik ediyorum onu. Bunu herkes basaramaz. Tecrübesi var ve bunu bize aktarmaya çalisiyor. Biz her gün idman yapip çalisiyoruz. Istediklerini yerine getirmeye çalisiyoruz. Bazen oluyor bazen olmuyor ama bütün arkadaslarimiz çalisiyor ve ilk maçimizi kazandik. Ama bu sadece bir maçti. Simdi Kocaelispor maçimiz var. Ona konsantre olup arzulu ve istekli olmamiz lazim. Sonuçta futbolda istekli arzulu olmazsan kaybedersin. Bizim hedefimiz maçtan maça çikip hocalarimizla, taraftarimizla o maçin anini yasayip, hep birlikte insallah istedigimiz sonucu almak. Tabi ki sampiyon olmak istiyoruz. Ama suan çok erken bence suan konusmamak herkes için iyidir. Tabi ki kalbimizde, aklimizda sampiyonluk var. Ama biz maçtan maça gitmek istiyoruz. Insallah ta bu sene hedefimize ulasmak istiyoruz. Çünkü yeniden Süper Lig’de oynamak istiyorum, bunu da Samsunspor’la yapmak istiyorum” ifadelerini kullandi.

Sampiyonluk yolunda taraftarin katkisina da deginen Öztekin, sunlari söyledi:

“Pandemiden dolayi taraftarlarimizi göremedik. Disaridan etkisini hissettik ama tribünleri doldurmasi çok ayri oluyor. Bunu da ilk maçtan görmüs olduk. Kendi adima konusayim taraftarimizin tribünde olmasi bana güç veriyor. Insallah ta bundan sonra da tribünleri dolduruyorlar. Eger sampiyon olmak istiyorsak onlara ihtiyacimiz var. Çünkü onlar olursa biz kendi sahamizda kolay kolay hiç bir takima yenilmeyiz. Sonuçta futbol kaybetmekte var. Ama bizim takim olarak söyle bir düsüncemiz var. Eger o gün sahada elinden geleni yaptiysan, mücadele ettiysen ve sonunda olmadiysa yapacak bir sey yok. Ama biz elimizden gelenin en iyisini yapacagiz ve yaptikça iyi sonuçlar gelecek. O yüzden taraftarimiz bize destek versinler onlari seviyoruz. Insallah ta o kalbimizde, gönlümüzde olan sampiyonlugu sezon sonunda taraftarimizla beraber kutlariz.”

Kaynak: İHA