UEFA Sampiyonlar Ligi'nde Grup Kuralari Yarin Istanbul'da Çekilecek

Besiktas, kuraya tek Türk temsilcisi olarak katilacak.

UEFA Sampiyonlar Ligi'nde 2021-2022 sezonu grup kuralarinin çekimi yarin yapilacak.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu UEFA Sampiyonlar Ligi'nde gruplar, Istanbul'daki Haliç Kongre Merkezi'nde saat 19.00'da çekilecek kuranin ardindan belirlenecek.

Geçen sezonun Süper Lig sampiyonu unvaniyla turnuvaya dogrudan katilma hakki elde eden Besiktas, kura çekimindeki tek Türk temsilcisi olacak.

Ayrica kura sirasinda erkek ve kadin futbolunda 2020-2021 sezonunun en iyileri de ödüllendirilecek. Yilin futbolcusu ve teknik direktörü ile mevkilerine göre yilin en iyi futbolcularina verilecek ödüller sahiplerini bulacak.

- Takimlar

Sampiyonlar Ligi gruplarinda 32 takim mücadele edecek.

Bu aksam rövanslari oynanacak Shakhtar Donetsk-Monaco (1-0), Dinamo Zagreb-Sheriff (0-3) ve Brondby-Salzburg (1-2) play-off eslesmelerinden galip ayrilacak 3 ekiple gruplar tamamlanacak. Rövans maçlarinin ardindan kura torbalari da belli olacak.

Gruplarda yer alma hakki elde eden takimlar söyle:

Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea (Ingiltere), Atletico Madrid, Real Madrid, Barcelona, Sevilla, Villarreal (Ispanya), Inter, Milan, Atalanta, Juventus (Italya), Bayern Münih, Leipzig, Borussia Dortmund, Wolfsburg (Almanya), Lille, Paris Saint-Germain (Fransa), Sporting Lizbon, Porto, Benfica (Portekiz), Ajax (Hollanda), Zenit (Rusya), Club Brugge (Belçika), Dinamo Kiev (Ukrayna), Besiktas (Türkiye), Young Boys (Isviçre), Malmö (Isveç)

- Ilk hafta maçlari 14-15 Eylül'de

"Devler Ligi"nde grup maçlari, 14-15 Eylül'de baslayip 7-8 Aralik'ta sona erecek.

Gruplarinda ilk iki sirayi alacak takimlar tur atlayacak. Grup üçüncüleri ise yollarina UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Geçen sezon Ingiltere ekibi Chelsea'nin mutlu sona ulastigi UEFA Sampiyonlar Ligi'nin finali, 28 Mayis'ta Rusya'nin Saint Petersburg sehrindeki Krestovsky Stadi'nda oynanacak.

Kaynak: AA