Trabzonsporlu Taraftar, Nwakaeme'nin Heykelini Is Yerinin Önüne Dikti

Trabzonsporlu taraftar, bordo-mavili takimin Nijeryali futbolcusu Anthony Nwakaeme'nin heykelini yaptirdi.

Ortahisar ilçesinde benzin istasyonu sahibi olan Mustafa Bulut, takimda en basarili yabanci futbolcu olarak gördügü Nwakaeme'yi onurlandirmak için heykelini yaptirma karari aldi. Yaklasik 6 ayda bitirilen ve 40 bin liraya mal olan heykel, benzin istasyonunun girisindeki alana yerlestirildi.

Çevreden geçen vatandaslarin ve istasyona gelen müsterilerin dikkatini çeken heykeli, ilerleyen günlerde futbolcunun da ziyaret etmesi bekleniyor.

Benzin istasyonu müdürü Hüseyin Çelik, gazetecilere yaptigi açiklamada, is yeri sahibi Mustafa Bulut'un fikri üzerine yaptirilan heykelin insanlar tarafindan ilgi gördügünü söyledi.

Son yillarda takima gelen yabanci futbolcular arasinda en basarilisi olarak Nwakaeme'yi gördüklerini aktaran Çelik, "Yerli futbolcularimiz da iyi ama en son gelen yabanci futbolcular arasinda en iyilerinden oldugundan, heykelini yaptirmayi düsündüler. Böylece diger yabanci futbolculara da örnek olmasini istemisler." ifadelerini kullandi.

Çelik, basarili futbolcunun, sergiledigi performansla taraftarlarin gönlünde ayri bir yere sahip oldugunu vurgulayarak, "Heykel yaklasik 6 ay süre içerisinde tamamlandi. Önemli olan Trabzonspor'dur, fiyati önemli degil. 30-40 bin lira civarinda maliyeti var. Son zamanlarda Nwakaeme'nin performansi geçen yila göre çok artti. Sevdigimiz için yapmak zorunda kaldik. Insallah bu heykel ona doping etkisi yapar ve sampiyon oluruz. Nwakaeme'yi en kisa zamanda davet edecegiz. Haberi yok ama sürpriz yapacagiz." diye konustu.

Benzin istasyonuna gelen müsterilerden Fatih Bozkurt ise Nwakaeme'nin gönüllerindeki yerinin baska oldugunu belirterek, onun heykelini görmenin kendilerini gururlandirdigini aktardi.

Kamil Kaçar ise hasta olmasi nedeniyle maçlara gidememesine ragmen Nwakaeme'yi çok sevdigini ve zevkle takip ettigini dile getirdi.

Kaynak: AA