Socios Türkiye Taraftarlik Anketi Basladi

Türkiye'deki futbolseverlerin sosyo-kültürel aliskanliklarini ve dijital egilimlerini ögrenmek üzere "Socios.com" tarafindan Socios Türkiye Taraftarlik Anketi adi verilen bir çalisma baslatildi.

Futbolseverlerin takim tercihlerini etkileyen faktörlerden kulüplerinin maç bileti fiyatlandirmalari hakkindaki yorumlarina, lisansli ürün kullanim aliskanliklarindan kulüp haberlerini takip ettikleri mecralara, sosyal medya ve dijital para gibi konulardaki ilgi alanlarina kadar birbirinden farkli sorularla Türkiye'deki futbol taraftarliginin genel fotografini çekmeyi hedefleyen proje, 1 ay devam edecek.

Illerde hangi takim taraftarinin daha fazla oldugundan, futbolseverlerin memnuniyet duydugu konularin tespitine kadar genis bir arastirmayi ortaya koyacak anket, ayni zamanda akademik çalismalar için de kaynak olacak.

Ankete genis katilim beklediklerini dile getiren Socios Türkiye Direktörü Altug Öztürk, "Avrupa'nin önde gelen liglerinde bu tarz anketler düzenli olarak yapiliyor. Ülkemizde daha önce benzer nitelikte taraftarlik arastirmalari yapilmis olsa da bu kapsamli kapsamli bir arastirma olmamisti. Amacimiz, degisen ve dijitallesen dünyada futbolun gerçek sahipleri olan taraftarlarin tercihlerini ögrenmek, Türk futbolu ve taraftarlik özelinde yapilacak akademik çalismalara isik tutmak. Bu alani sahiplenerek, her yil düzenli olarak benzer çalismalar yapmayi hedefliyoruz." ifadelerini kullandi.

Futbolseverler ankete, www.taraftarlikanketi.com üzerinden katilabilecek.

Kaynak: AA